Ametlik: Eesti sulgpallur pääses Rio olümpiamängudele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must.
Raul Must. Foto: Tairo Lutter

Maailma Sulgpalliföderatsioon avaldas peale aasta aega kestnud olümpiamängude kvalifikatsiooni perioodi Riosse pääsevate sportlaste nimekirja. Meeste üksikmängus 34 kindlasti Riosse sõitva sulgpalluri seas kvalifitseerus maailma edetabeli alusel 20. kohal Raul Must.

Musta jaoks oli kolmas kord olümpiapääse lunastada. Sulgpallis selgusid olümpial võistlejad maailma edetabeli põhjal. Kvalifikatsiooniperiood kestis aasta aega alates eelmise aasta 1. maist. Arvesse läks kümme parimat turniiri.

Enne olümpiamänge võistleb Must veel neljal kõrgetasemelisel turniiril, et püüda tõusta maailma edetabelis ja saada olümpiamängudel paigutatud mängija staatus. Must osaleb mai lõpus Indoneesias Superseries Premier kategooria turniiril, mis on sulgpalli maailmas absoluutne tippturniir ning juuni alguses Austraalias Superseries võistlusel. Juuni lõppu jäävad GP-etapid Kanadas ja USAs.

Nii meeste kui naiste üksikmängus võistleb Rios üksikmängudes vähemalt 38 sportlast, viimased kohad selguvad hiljemalt 18. juuliks. Viimaste OM-kohtade jagamisega loodab Riosse pääsu ka Eesti parim naismängija Kati Tolmoff, kes on praeguse seisuga esimene varuvõistleja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles