Müncheni Bayern ostis Borussia kapteni ja Portugali supertalendi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mats Hummels.
Mats Hummels. Foto: SCANPIX

Müncheni Bayerni jalgpalliklubi kinnitas juba mõnda aega levinud kuulujutte ja teatas, et senine Dortmundi Borussia kapten Mats Hummels liitub uuest hooajast Bayerniga, kirjutas Bild.

Keskkaitsjana tegutsev Hummels alustaski karjääri Bayernis, kuid laenati 2008. aastal Dortmundi ja 2009. aastal ostis Borussia tema mängijaõigused lõplikult välja. Viimase üheksa hooaja jooksul on Hummels esindanud Dortmundi 303 kohtumises ja löönud 25 väravat, kerkides meeskonna liidriks.

Saksamaa meedia andmetel maksab Bayern Hummelsi eest Borussiale 35-38 miljonit eurot ja 46 korral Saksamaa koondist esindanud kaitsja sõlmib uue klubiga viie-aastase lepingu. Borussiaga oleks Hummelsi leping kestnud 2017. aastani.

Dortmund on varemgi oma tippmängijaid Bayernile kaotanud, sest 2014. aastal siirdus Bayerni ridadesse Dortmundis nelja hooajaga 103 väravat löönud ründaja Robert Lewandowski. Aasta varem oli sama teekonna ette võtnud poolkaitsja Mario Götze.

Bayern teatas täna ka teisest ostust: Lissaboni Benficast siirdub Baierimaale 18-aastane poolkaitsja Renato Sanches, kes on hoolimata noorusest esindanud kahel korral ka Portugali A-koondist. Sanches läks Bayernile maksma 35 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles