Martin Rump hakkab kihutama Audi sportautode sarjas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump.
Martin Rump. Foto: Audi China

Eesti võidusõitja Martin Rump suundub sel hooajal uue 585-hobujõulise Audi R8 LMS GT3 auto rooli.

Mullu Formula Masters China Series sarjas seitse järjestikust võitu võtnud ja ülivõimsa eduga Aasia maineka vormelisarja meistriks tulnud Rump sai juba eelmise hooaja lõpus kutse osaleda Audi R8 LMS CUP sarja viimasel osavõistlusel, kus ta saavutas mõlemas sõidus 5. koha. Koostöö klappis ja selleks hooajaks nähti eestlast juba täiskohaga Audi piloodina.  

«Mul on väga hea meel liikuda koos oma tiimi KCMG-ga Audi R8 LMS sarja. Meil on tugev pühendunud meeskond ja head sõitjad,» sõnas Rump. «Olen kindel, et suudame näidata häid tulemusi. Ootan põnevusega, kui saan juba järgmisel nädalal Shanghais uue põlvkonna Audi R8 LMS autosse istuda.  Ma olen ääretult tänulik Audile kogu toe eest, mis tegi selle hooaja võimalikuks.»

Audi R8 LMS CUPis sõidetakse kuus etappi, igal nädalavahetusel toimub kaks võistlussõitu. Esimene etapp toimub juba järgmisel nädalavahetusel kuulsal Shanghai vormel-1 ringrajal Hiinas.

Kahel viimasel hooajal on sarja võitnud Alex Yoong, kes sai 2001. ja 2002. aastal Minardi roolis kirja ka 14 starti vormel-1 sarjas. Lisaks on Yoong võistelnud kahel korral Le Mansi 24 tunni sõidul, saades 2007. aastal koos Jan Charouzi ja Stefan Mückega oma klassis viienda koha. Yoong võistleb sarjas ka tänavu. Enne teda võidutses aga hooaja kokkuvõttes Adderly Fong, kes on viimastel hooaegadel osalenud GP3-vormelisarjas ning testinud ka Sauberi vormel-1 autot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles