Puri fännide mässust: isegi politsei ei julgenud midagi teha

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulemustes pettunud Larisa AE fännid tegid lõket ja loopisid ümberpiiratud bussi mitmesuguste esemetega.
Tulemustes pettunud Larisa AE fännid tegid lõket ja loopisid ümberpiiratud bussi mitmesuguste esemetega. Foto: repro/Youtube

Eesti jalgpallikoondislane Sander Puri meenutas läinud teisipäeva õhtust Larisa AE fännide mässu kui üht elu ebameeldivamat kogemust ja imestas politsei kehva organiseerituse üle.


Välismängudele minnes saab Larisa tiim alati kokku ühe hotelli juures, kuhu jäetakse autod, et teekonda bussiga jätkata. Tulles viib buss jalgpallurid samasse kohta, kust võetakse oma sõiduvahendid ja siirdutakse koju.

Teisipäeval Kreeka liigas Ateena Atromitosele 0:3 kaotanuna jõudis klubi pahaaimamatult kodulinna tagasi, kuid seekord võttis neid vastu umbes 600-pealine vihaste fännide armee.
Videoid kesiste tulemuste pärast pahandavatest fännidest oli võimalik näha ka populaarses videoportaalis Youtube, kuid Puri sõnul ei anna kaadreid tegelikkusega võrrelda. Larisa fännid on varemgi meelt avaldanud, kuid nii hulluks pole asi läinud.

«Videolt ei tundunud asi üldse nii hull,» märkis koos meeskonnakaaslastega viis tundi bussis lõksus olnud Puri. «Natuke oli ikka hirmus, kui klaasid kirisevad. Oli momente, kus pidime päid all hoidma, et millegagi pihta ei saaks.»

Larisa fännid olid end varustanud kivide, jogurtite ja munadega ning loopisid neid tiimi bussi poole. Osa kive olid nii suured, et purustasid bussi aknad. Kogu jant kestis kella kahest öösel hommikul seitsmeni. Vahepeal püüdis Larisa mängija Nikos Dabizas poolehoidjaid rahustada, kuid oli sunnitud jätkuvate solvangute tõttu bussi naasma.

Kogu selle jandi juures pani eestlast kõige rohkem imestama kohaliku politsei kesine tegutsemine.

«Imelik, et politseinikud ei teinud midagi. Seisid eemal, jõid kohvi ja tõmbasid suitsu ja vaatasid pealt. Võib-olla lihtsalt ei julgenud sekkuda, kuna neid oli 500–600 vastu ainult 20,» meenutas Puri. «Mingil hetkel räägiti, et tuuakse Salonikist lisajõude, kuid need jäidki tulemata. Mässajad läksid lõpuks ise laiali. Eks lõpuks pidid inimesed tööle ka minema.»

Kuigi kreeklaste käitumine oli liiga ekstreemne ja klubi president Konstantinos Piladakis leppis kohtumisel fänniorganisatsiooniga kokku, et sellised asjad enam ei kordu, võib poolehoidjate pahameelt veidi mõista. Vorm on nigel ja liigatabelis ollakse 17 vooru järel 11 punktiga selge autsaiderina 16ndad. 14.–15. kohta jagavad Panionios ja Panserraikos asuvad viie punkti kaugusel.

Laupäeval sai klubi mõõn jätku, kui liigakohtumises alistuti võõral väljakul Kavala võistkonnale tulemusega 0:1. Puri sekkus vahetusest 89. minutil, kuid meeskonda päästa ei suutnud. Eesti koondise ääremängija klubi maitses viimati võidurõõmu 30. oktoobril, kui tulemusega 3:0 alistati Xanthi meeskond.

Eile hommikul luges Puri uudist, et norralasest treener Jorn Andersen, kes jõudis pidada vaid neli mängu, on kohalt taandunud. Kuigi seis on vilets, ei taha Puri veel mõelda võimalikule esiliigasse kukkumisele.
«Keeruline olukord, kuid ma praegu veel ei mõtle väljalangemisest. Võitleme edasi ja loodame august välja tulla,» kinnitas Puri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles