Taani meeskond tegi sulgpalli MMil ajalugu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani sulgpallikoondis.
Taani sulgpallikoondis. Foto: AP/Scanpix

Hiinas Kunshanis lõppesid võistkondlikud maailmameistrivõistlused sulgpallis. Esimese Euroopa riigina võitis Taani meeskondliku võistluse.

Alates 1949. aastast mängitaval Thomas Cupil, kus selgitatakse maailma parim meeskond, on siiani võitnud vaid Aasia riigid. Taani on finaalis varem mänginud kaheksal korral, kuid jäänud alati teiseks. Eilses finaalis võideti Indoneesiat 3:2. Võidupunktid tulid kõik üksikmängudes.

Maailma edetabeli neljas Viktor Axelsen võitis esireketite kohtumises Tommy Sugiarto (BWF 8.) 21:17, 21:18. Jan O Jorgensen (BWF 5.) võitis Ginting Anthony 21:17, 21:12. Otsustava võidupunkti tõi Hans Kristian Vittinghus Ihsan Maulona Mustafa üle 21:15, 21:7.

Paarismängudes läksid võidud indoneeslastele kui Mohammad Ahsan ja Hendra Setiawan võitsid Mads Condradi ja Mads Koldingi 21:18, 21:13. Ka teiste numbrite paarismängus olid parem Indoneesia. Kolmandat kohta jäid jagama Malaisia ja Korea.

Naiskondade võistlusel Uber Cupil tuli oodatult võitjaks esimese paigutusega Hiina naiskond, kes finaalis võitis 3:1 Korea. Kolmandale kohale jäid India ja Jaapani naiskonnad. Üle aasta mängitaval Uber Cupil on alates 1998. aastast Hiina naiskond kaotanud karika vaid ühel korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles