Kas NBAs vahetub võim?

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Durant (paremal).
Kevin Durant (paremal). Foto: SCANPIX

KORVPALL. NBAs on raskustes tiitlikaitsja Golden State Warriors, kes kaotas eile Oklahoma City Thunderile koguni 105:133 ja on nüüd läänekonverentsi finaalseerias mängudega 1:2 taga.

Golden State’i liider Stephen Curry pole pärast põlve väänamist päris endisel tasemel olnud, aga nende play-off’ide suurim teema on olnud siiski lääne kolmanda asetusega Thunderi esiletõus, sest võrreldes põhihooajaga näidatakse olulisemalt küpsemat tegutsemist. Kõigepealt tehti eelmises ringis elu kibedaks suurepärase põhihooaja teinud San Antonio Spursil ja võideti seeria 4:2.

Nüüd on Thunderiga suures hädas isegi 73 võiduga põhihooaja rekordi teinud Warriors ja ööl vastu kolmapäeva taas Oklahoma Citys peetav seeria neljas matš on mõlemale tiimile ülioluline. 1:3 taha jäänuna tuleks Warriorsil vähemalt korra uuesti Oklahoma Citysse lennata ja Thunder on koduplatsil ülivõimas. Seisult 2:2 saaks Warriors koduväljakueelise tagasi ja siis oleks trumbid jälle nende käes.

Viimati jäi Warriors eriti hätta Thunderi koosseisuga, kus kahe traditsioonilise pika asemel oli korraga platsil vaid visete blokeerimisega tuntust kogunud Serge Ibaka ja tavapärasele Ibaka kohale liigutati Thunderi skooriliider Kevin Durant. Isegi Warriorsi revolutsioonilseks peetav lühike kooslus, kus keskmängijana tegutseb napilt üle kahe meetri pikkune Draymond Green, ei suutnud olukorda päästa.

Warriorsi mured oleks võinud lisa saada, sest Green lõi kaotusmängu teisel veerandajal Thunderi tsentrit Steven Adamsit jalaga munanditesse ja teda ähvardas mängukeeld. NBA otsustas siiski vahepealse variandi kasuks ja määras talle 25 000 dollari suuruse trahvi. Kui Green teeb play-off'ide jooksul ühe ebasportliku vea veel, peab ta mõne kohtumise siiski vahele jätma.

Golden State’i peatreener Steve Kerr otsis lohutust asjaolust, et eelmisel hooajal tuldi kahel korral 1:2 kaotussseisust välja. «Meil on see meeles ja keerasime keerulise seisu enda kasuks,» rääkis Kerr ESPNi vahendusel. Samas jättis Kerr mainimata, et praegune Thunder on oluliselt tugevam kui eelmisel aastal läänekonverentsi poolfinaalis vastu tulnud Memphis Grizzlies ja ilmselt ka finaalivastane Cleveland Cavaliers, kes ei suutnud Warriorsi vastu 2:1 edu hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles