Iginoor sprinter jooksis üle 40-aastaste maailmarekordi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Collins.
Kim Collins. Foto: SCANPIX

St Kittsi ja Nevise saarte sprinter Kim Collins püstitas Saksamaal Bottropis peetud võistlustel uue isikliku rekordi, läbides 100 meetrit ajaga 9,93. Tegemist on Collinsi isikliku rekordiga ning St Kittsi ja Nevise rahvusrekordi parandamisega.

Samuti on Collins nüüdsest maailma kiireim mees, kellel vanust 40 aastat või rohkem. Tipptulemuse püstitamisele aitas kaasa ka taganttuul, mis oli Bottropis 1,9 meetrit sekundis ehk napilt lubatu piires.

Seni oli 40-aastaste meeste maailmarekord hollandlase Troy Douglase nimel ajaga 10,26. Käesoleva hooaja maailma edetabelis kerkis Collins teiseks, temast on sel kevadel kiiremini jooksnud vaid Katari esindav Femi Ogunode, kes sai kuu aega tagasi USAs Gainesville'is ajaks 9,91.

Collinsi auhinnakapis on 2003. aasta Pariisi maailmameistrivõistluste kuldmedal 100 meetri jooksus, lisaks veel neli MM-pronksi. Sise-MMil on Collins võitnud kaks hõbemedalit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles