Valitsevad maailmameistrid alistasid Maailmaliiga ja EMi võitja

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa koondise mängija Earvin N'Gapeth (paremal).
Prantsusmaa koondise mängija Earvin N'Gapeth (paremal). Foto: SCANPIX

Tokyos toimuval võrkpalli olümpiamängude maailma kvalifikatsiooniturniiril pakkusid tõelise maiuspala valitsev maailmameister Poola ja EM-i tšempion ning Maailmaliiga tiitlikaitsja Prantsusmaa.

Kohtumine tundus olevat igati prantslaste kontrolli all, kui avageimi 25:22 edule järgnes teises hävitustöö 25:13. Poola koondise prantslasest peatreener Stéphane Antiga pöördus seejärel oma vahetusmeeste poole ja tõmbas sealt võimsaima jokkerina diagonaalründaja Dawid Konarski, kirjutas volley.ee.

Bartosz Kureki asemel mängu sekkunud pallur oli lõpuks 19 punktiga Poola resultatiivseim ja paljuski oli see just tema teene, et maailmameistrid võitsid kolm järgmist geimi numbritega 31:29, 25:17, 15:12. «See oli meie jaoks väga ilus võit. Hoolimata Prantsusmaa 2:0 edust, ei andnud me kordagi alla, mis on üks meie tiimi iseloomustav omadus. Ühtlasi olen õnnelik, et mul on palju kõrgetasemelisi vahetusmängijaid, kes suudavad pingilt sekkuda ja kohtumise käiku muuta. Tahan neid kõiki õnnitleda,» sõnas Antiga.

Prantslastele tõid enim punkti Earvin N’Gapeth (22), Antonin Rouzier (19) ja Kevin Tillie (17).

Turniiri avapäeval olid prantslased alistanud 3:1 Hiina ja poolakad tasavägise matši järel 3:2 Kanada. Põhja-Ameerika meeskond pakkus eile veel ühe südi mängu, kui Iraani vastu asuti 2:0 juhtima. Lõpuks tuli siiski taas vastaste paremust tunnistada, otsustav geim lõppes seisuga 14:16.

Just Iraan ongi saanud parima stardi, juhtides tabelit kahe võidu ja viie punktiga, poolakatel on kahe 3:2 võiduga koos neli punkti. Riburadapidi järgnevad ühe võidu kogunud Prantsusmaa, Hiina, Jaapan ja Austraalia. Kanada kõrval on võiduarve avamata Venetsueelal.

Pühapäevani vältavalt turniirilt tagavad võrkpalliaasta suurpeole koha kolm üldarvestuse paremat ja edukaim Aasia meeskond (juhul kui Aasia võistkond mahub esikolmikusse, siis neli). Tänase kõrval on puhkepäevaks reede, kõigil ülejäänud päevadel toimub neli kohtumist.

Meeste seas on olümpiapääse lisaks Brasiiliale olemas Argentinal, Egiptusel, Itaalial, Kuubal, USA-l ja Venemaal. Viimane võistkond saab selgeks 3.-5. juunini mängitaval interkontinentaalsel kvalifikatsiooniturniiril, kust pääseb edasi kvarteti Alžeeria, Mehhiko, Tuneesia ja Tšiili parim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles