Ajastu lõpp: Ryan Giggs lahkub Manchester Unitedist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Giggs löömas oma üht kuulsamat väravat, 1999. aasta FA karikasarja poolfinaalis Arsenali võrku.
Ryan Giggs löömas oma üht kuulsamat väravat, 1999. aasta FA karikasarja poolfinaalis Arsenali võrku. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubis saab suvel läbi pea kolm kümnendit kestnud ajastu. Klubist lahkub Ryan Giggs, kes liitus Unitediga juba 1987. aastal. Esindusmeeskonna debüüdi tegi ta aastal 1991 ja mängijakarjäär lõppes 2014. aastal. Hiljem tegutses ta klubis peamiselt abitreenerina.

Giggsi puhul on tegemist klubi ühe kõigi aegade suurema legendiga, kuna kokku kandis ta esindusmeeskonna särki 963 korda ja lõi 168 väravat. 13 korda võitis ta Inglismaa meistritiitli, kaks korda Euroopa Meistrite liiga.

Kui eelmisel hooajal oli Giggs Louis van Gaali kõrval abitreener, siis Unitedi värske juhendaja Jose Mourinho näeks Giggsil veidi madalamat rolli. Nimelt lootis portugallane, et Giggsist saab ühenduslüli põhi- ja U21-meeskonna vahel.

Giggsi ambitsioonid on aga suuremad ja 42-aastane mees tahab mõne väiksema klubi juures peatreeneriametit proovida, kirjutab Daily Mail. Inglismaa meedia on siiski arvamusel, et Giggsi eesmärk on ühel päeval Unitedissse tagasi tulla, kuid seda juba peatreenerina. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles