Järgmisel nädalal esilinastub Taaramäest ja Kangertist tehtud dokumentaalfilm (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe ja Tanel Kangert.
Rein Taaramäe ja Tanel Kangert. Foto: Tairo Lutter

Järgmisel neljapäeval, 16. juunil esilinastub Viimsi kinos Andres Luidre dokumentaalfilm Mägede kuningad, mis räägib Eesti profiratturitest Rein Taaramäest (Katjuša) ja Tanel Kangertist (Astana). Film on üles võetud eelmisel aastal toimunud Tour de France'i velotuuri ajal Prantsusmaal.

Filmi lühikirjeldus kõlab järgmiselt:

Tour de France on iga-aastane rattamaailma suursündmus, kus 21 päevaga läbitakse ligikaudu 3500 kilomeetrit. Unistatakse ja panustatakse suurelt. Murtakse luid ja valatakse pisaraid, kuid võitjaks saab tulla ikka vaid üks. See film ei räägi aga mitte Tour de France'ist, vaid kahe Eesti mehe Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti raskest teekonnast rattamaailma tippu. Meeste ratturielust ja tulevikuplaanidest osasaamiseks ei saa olla paremat kohta kui seda on viibimine otse Tour de France südames.       

Järgmisel neljapäeval Viimsi kinos toimuva linastuse näol on tegu heategevusliku üritusega, mille piletitulu läheb Eesti meesjuunioride maanteejalgratta koondisele, kus Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti suured teod alguse said.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles