Mariel Gregor: kui kurikuulus «kogemuste saamine» polegi vaid tühi jutt

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariel Gregor.
Mariel Gregor. Foto: Postimees

Iga spordiajakirjanik ja lehelugeja teab, et liiga tihti kuuleb pärast ebaõnnestunud võistlust sportlasi ja treenereid ütlemas, et nad õppisid kaotusest palju, said kogemusi juurde. Mõne suust aastast aastasse muud ei kuulegi ja tulemus justkui polegi oluline. «Sain väärt kogemuse ja siit on hea ilusti edasi minna,» nagu ütles «Tujurikkuja» väljamõeldud spordimees.

Kui Anett Kontaveit jõudis eelmisel aastal vaid 19-aastaselt US Openil kaheksandikfinaali ja kaotas seal endisele maailma esireketile, praeguse edetabeli 9. numbrile Venus Williamsile 2:6, 1:6, ütles temagi, et sellisest mängust on palju õppida ning avaldas lootust, et saab õige pea veel sääraseid kogemusi.

Kontaveit on sellises vanuses ja sellise (vähese) kogemusega sportlane, kelle suust kõlab kogemuse ammutamise jutt õigustatult. Aga ta on juba lühikese ajaga suutnud õppimise väljakul ka tulemuseks vormida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles