Kas Eesti kuulub oma tasemelt Maailmaliigasse?

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreegil, Andri Aganitsal (tagaplaanil) ja ka teistel koondislastel on piisavalt taset ja kogemusi, et Maailmaliigas mängida.
Ardo Kreegil, Andri Aganitsal (tagaplaanil) ja ka teistel koondislastel on piisavalt taset ja kogemusi, et Maailmaliigas mängida. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti võrkpallikoondis on sarnaselt eelmise suvega Euroopa liiga alagrupiturniiri läbinud puhaste paberitega ja ees on ootamas kaks viimast kohtumist, kus mängus ka pääse maailma tugevamaid koondiseid ühendavasse Maailmaliigasse.

Siinkohal on paslik vaadelda, kas Eestil oleks oma tasemega Maailmaliigas midagi teha. Kahel korral on selgi suvel selle liiga tiimidega kohtutud, kui kahe Euroopa liiga turniiri vahel oldi treeninglaagris Türgis, kus kohtuti Kreeka, Türgi ja Hispaaniaga. Kreeka ja Hispaania alistati, Türgile kaotati. Selge, tegu oli sõprusturniiriga, ent siiski näitab see mõndagi.

Maailmaliigas on kolm tugevusgruppi, Euroopa liiga võitja teenib pääsme kolmandasse, kust on võimalus hiljem veel ülespoole rühkida. Praegu kuuluvad kolmandasse tugevusgruppi ka Hispaania ja Kreeka, Türgi mängib teises grupis. Igas grupis on 12 meeskonda. 

Kolmandasse gruppi kuuluvad Euroopa koondistest veel Sloveenia, Montenegro ja Saksamaa. Sloveenia on teatavasti Euroopa liiga eelmise aasta võitja ja EMi teine meeskond, praegu on nad tabelis Kreeka järel teisel kohal. Kolmas on Montengero, neljas Venetsueela, viies Hispaania, kuues Mehhiko. Saksamaa on alles 11., neist taha jääb vaid Tuneesia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles