Taaramäe pidi 24 tunni jooksul kaks dopinguproovi andma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Barbara Grossman

Lõuna-Prantsusmaal Saint-Aygulfis Cofidise jalgrattameeskonnaga treeninglaagris viibiv Rein Taaramäe pidi ööpäevaga kaks dopinguproovi andma.


Esimene kord rivistasid Prantsuse alaliidu saadetud ametnikud kõik Cofidise ratturid üles, sest reeglite kohaselt tuleb neil anda aastas viis proovi. Nüüd oli siis esimene kord.

Sama päeva õhtul pidi Taaramäe koos üheksa meeskonnakaaslasega söögilauast lahkuma, sest külla olid tulnud Maailma Antidopingu Agentuuri esindajad. Lühikese sportlastee vältel ohtralt dopingukontrollis käinud Taaramäe suhtus päevakava ootamatutesse muudatustesse külma kõhuga ega teinud sellest suurt numbrit.

Detsembris peetud Cofidise esimest laagrit kergelt võtnud ja vaid korra üle kahe tunni ratta seljas istunud Taaramäe on asunud innukalt kilomeetreid koguma. Esimese nelja päevaga on ta 18 ja poole tunni vältel läbinud 575 kilomeetrit.

«Kilomeetrid ja tunnid tulevad siin kergelt kätte. Teiste taga veeredes on tunne, nagu keegi lükkaks, kuid trenni lõpus on jalad ikkagi pehmed,» kirjutas eilse puhkepäeva tunniajase autosõidu kaugusel asuvas uues elupaigas Monacos veetnud Taaramäe oma blogis.

Cofidis tahab ratturite valmisolekus täiesti kindel olla ning seetõttu läbisid sportlased, teiste seas ka Taaramäe ja Kalle Kriit, hambaarsti ülevaatuse. Iga mees kohtus ka arsti ja dieedinõustajaga.

«Tundub, et Cofidis on palganud noori talente, kes võivad lähiaastatel rattamaailmas pildile tõusta. Uued Looki rattad on ka superhead, ma pole kunagi varem nii hea relvaga sõitnud,» kiitis Taaramäe.

Taaramäe ja Kriit avavad hooaja 30. jaanuaril peetaval Marseille’i GP-l, järgneb veebruari alguses peetav Etoile de Bessèges’ mitmepäevasõit. Taaramäe tahab head tulemust teha märtsis peetaval Pariisi – Nice’i ja Kataloonia velotuuril ning praegu kuulub tema kalendrisse ka Estonian Cycling Weekend. Enne Tour de France’i kontrollib ta vormi Dauphine Liberel.

Tanel Kangert (Astana) sai Austraalias alanud Tour Down Underi 138 km avaetapil peagrupis 63. koha. Grupifiniši võitis kohalik rattur Matthew Goss (HTC-Columbia).

Rene Mandri (Endura Racing) oli Argentinas toimuval San Luisi tuuri 166 km avaetapil 78., kaotades esikoha teeninud itaallasele Roberto Ferrarile (Androni) 38 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles