EMil võistlev ülejooksik pälvis Euroopa Kergejõustikuliidu toetuse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Stepanova.
Julia Stepanova. Foto: SCANPIX

Venemaa ulatusliku dopinguskeemi paljastaja Julia Stpeanova võib soovi korral osaleda täna algavatel kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel. Euroopa Kergejõustikuliit näeb Venemaa ülejooksikut kui puhta spordi sümbolit.

Euroopa kergejõustiku katuseorganisatsiooni presidendi Svein Arne Hanseni sõnul on 800 m jooksja Stepanova oma julgusega näidanud, et võitleb puhta spordi eest. 2013. aastal dopinguga vahele jäänud ning kaheaastast karistust kandnud Stepanoval oli koos oma abikaasaga suur roll Venemaa dopinguskandaalide lõhkemises.

«Tema julged avaldused ning teod näitavad, et ta on siin, et kaitsta meie sporti. Ta on teretulnud ka EMile, kuna on kergejõustikule palju andnud,» rääkis Hansen BBC vahendusel. Stepanovat, kes võib Rio mängudel võistelda olümpialipu all, ei oota aga võistlema tänavuse hooaja Euroopa parim 800 m jooksja, prantslane Renelle Lamote.

«Olen selle vastu, et dopingut tarvitanud sportlane saab võistelda. See ei loe, et ta paljastas dopingusüsteemi. Tema võistlemine on ebaaus,» rääkis Lemote, kes on 800 m jooksnud tänavu 1.58,01-ga.

Stepanova abikaasa Vitali aga ei mõista, miks suur osa Venemaa sportlastest Stepanova vastu on. «Venemaal räägivad kõik, et see ei ole loogiline, et Julia saab võistelda. Ta ei ole mitte kunagi sportlasi süüdistanud. Ta süüdistas süsteemi,» rääkis Vitali Stepanova.

Venelanna võistles aga viimati 2015. aasta septembris ning tema abikaasa sõnul pole mõtet Amsterdamis toimuvalt EMilt naiselt väga kõva tulemust oodata. «Ta pole kordagi treenimist lõpetanud. Teda vaevavad ka mõned väikesed vigastused. Ta pole tippvormis, aga on õnnelik, et saab jälle võistelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles