Laanmäe: Mätase ja Kirdi võistlust vaadates olen eelkõige egoist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Laanmäe.
Tanel Laanmäe. Foto: Tairo Lutter

Amsterdamis toimuva kergejõustiku EMi odavaiske kvalifikatsioonivõistlusel viskas Tanel Laanmäe oma parimal katsel 80.46, mis andis A-grupis seitsmenda koha. Kokku pääseb lõppvõistlusele 12 parimat meest ning Laanmäe lõplik saatus selgub pärast B-grupi võistlust, kus löövad kaasa ka Risto Mätas ja Magnus Kirt.

«Kvalifikatsioon on alati raske. Kuidagi ei saanud täna jala ja käe tööd klappima,» arutles Laanmäe pärast võistlust. «Tõesti loodan, et saan ikka edasi. Seitsmes koht on selline omamoodi kahtlane. Positiivne oli see, et võistluse käigus suutsin pidevalt oma tulemust parandada. Mina tegin kõik endast oleneva, kui nüüd edasi ei saa, siis on see lihtsalt halb õnn.»

Võistlus toimus Amsterdami kesklinnas muuseumiväljakul ja see on Laanmäe arvates ainult positiivne. «Niimoodi on põnevam. Peab tooma võistlusi staadionilt inimeste sekka, kuna siin võivad ka suvalised turistid võistlusele ära eksida ja ehk hakkab see neile ka meeldima.»

B-grupis on stardis Mätas ja Kirt ja just nemad võivad olla mehed, kes Laanmäe 12 hulgast välja kukutavad. «Seda võistlust vaadates olen eelkõige egoist. Muidugi tahan, et ka nemad edasi saaksid, kuid peaasi, et nad minu kohta ära ei võta.»

B-grupp alustab kell 19.40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles