Halastamatu rünnak: superstaar tegi olümpiagolfi pihuks ja põrmuks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rory McIlroy arvates on olümpiagolf mõttetu ja ebaoluline.
Rory McIlroy arvates on olümpiagolf mõttetu ja ebaoluline. Foto: SCANPIX

Maailma hetke üks nimekamaid golfimängijaid, edetabelis neljandal kohal olev Rory McIlroy kostitas suveolümpia kavasse naasvat mängu ülimalt karmide sõnadega, üritamatagi varjata, et talle ei paku see vähimatki huvi. McIlroy teatas varakult, et ei kavatse olümpial osaleda, viidates paljuräägitud Zika viiruse ohule, kuid pidas vajalikuks võistlust nüüd veelgi tõrvata.

Nüüd aga tegi põhjaiirlane vaevalt tund pärast maailma kolmanda numbri Jordan Spiethi loobumisteadet avalduse, milles nimetas olümpiagolfi otsesõnu ebaoluliseks. «Minu jaoks ei olnud olümpialt eemalejäämine üldsegi nii raske otsus nagu talle,» viitas McIlroy Spiethi värskele teadaandele. «Ma ei tunne sugugi, nagu oleksin sellega golfi kuidagi alt vedanud. Ma ei hakanud golfiga tegelema selleks, et seda ala arendada, vaid selleks, et midagi võita. Teiste alade sportlased võivad olümpiast unistada, meie unistame roheliste pintsakute võitmisest,» viitas ta US Openi võiduauhinnale.

Golfi ennistamine Rio mängude kavasse – viimati mängiti olümpial golfi 1904. aastal – pidanuks seda spordiala tutvustama inimestele, kellele golf tavaliselt huvi ei paku ja kes seda ka ise ei mängi. Maailma tipud on aga üksteise järel olümpiast loobunud. Kui McIlroylt küsiti, milliseid alasid ta ise olümpial vaadata kavatseb, oli iirlane sapine: «Ilmselt kergejõustikku, ujumist, vettehüppeid – selliseid asju, mis on ka olulised.»

Lisaks McIlroyle ja Spiethile on loobumisest teatanud ka maailma esinumber Jason Day ja tabelis teisel kohal olev Dustin Johnson ehk kogu maailma esinelik. Esikümne mängijatest ei võistle Rios ka austraallane Adam Scott ja lõuna-aafriklane Branden Grace.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles