WADA soovitab Venemaa olümpialt eemale jätta (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2803682 03/09/2016 Meldonium, usually branded as mildronate, banned from use by the World Anti-Doping Agency (WADA) starting January 1, 2016. Pavel Lisitsyn/Sputnik
2803682 03/09/2016 Meldonium, usually branded as mildronate, banned from use by the World Anti-Doping Agency (WADA) starting January 1, 2016. Pavel Lisitsyn/Sputnik Foto: Pavel Lisitsyn/Sputnik

Rahvusvahelise Antidopingu Agentuuri (WADA) kõneisik Ben Nichols sõnas, et täna WADA poolt Venemaa kohta avaldatud raporti valguses tuleks Venemaa sportlased Rio olümpialt eemale jätta.

«Richard McLareni (raporti eestvedaja – toim) uurimistulemused paljastavad kõige räigema võimu kuritarvitamise, mida spordis seni nähtud on. Dopinguskeem, mis hõlmab vähemalt 30 spordiala, tähendab, et Venemaa puhul ei saa enam rääkida süütuse presumptsioonist,» kirjutas mees Twitterisse.

«WADA kutsub spordiliikumist üles mitte kaasama Venemaa sportlasi rahvusvahelistele võistlustele, sealjuures ka Rio olümpiamängudele,» jätkas Nichols, kes lisas, et venelastega saab arvestada alles siis, kui riigis on toimunud «kultuurimuutus».

Täna avaldatud raporti kohaselt on Venemaa spordiministeerium nelja aasta jooksul mätsinud kinni 580 positiivset dopinguproovi 30 erinevalt spordialalt. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles