Briti kergejõustikuliidu juht: ka meie sportlased võivad olla patustanud

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopinguproov.
Dopinguproov. Foto: SCANPIX

Briti kergejõustikuliidu esimees Ed Warner tunnistas täna, et ta ei saa kunagi olla kindel Suurbritanna sportlaste täielikus puhtuses.

Venemaa kergejõustiklastel keelati osaleda järgmisel kuul algavatel Rio olümpiamängudel Brasiilias, kui avastati Venemaa riigisisene dopingusüsteem. Ühtegi Briti sportlast pole Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) nimekirjas, kus figureerivad patustajad, kuid Warner hoiatas liigse rahulolu eest.

Tema sõnade kohaselt on Suurbritanna atleedid teadlikud sellest, et kui nad peaksid petma, siis nad jäävad vahele. Küsimusele, kas ta saab olla kindel, et ükski inglane pole dopingut pruukinud, vastas Warner, et ta on enesekindel, kui ei julge iial pead anda. «Me elame maailmas, kus on kiusatustele raske vastu panna. Ent selle vastu võitlemiseks peame olema pidevalt valvsad ning tegema tihedat koostööd meie antidopinguagentuuriga,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles