Klavan tänas kolleegi: ta on aidanud mul Liverpooli stiiliga harjuda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (vasakul) ja Dejan Lovren (paremal)
Ragnar Klavan (vasakul) ja Dejan Lovren (paremal) Foto: SCANPIX

Liverpooli kaitsja Ragnar Klavan lausus pärast hooajaeelses kohtumises AS Romalt saadud 1:2 kaotust, et tulemus ei riku head tööd, mida meeskond on USAs treeninglaagris viibides teinud.

Klavan vahetati koos üheksa meeskonnakaaslasega puhkama esimese kolmveerandtunni järel. «Olen laagriga rahul – muidugi mitte mängutulemusega, aga tegime palju ja kõvasti tööd, see oli meie peamine eesmärk,» lausus Klavani Liverpooli ametlikule koduleheküljele. «Tegu ei olnud tuuriga, kuhu me oleksime lihtsalt mängima tulnud, vaid nagu peatreener ütles, tulime siia tööd tegema.»

Klavan tänas keskkaitsepartnerit Dejan Lovreni, kes on aidanud tal uude klubisse sisse elada. «Koostöö osas on kõik hästi. Meeskonnakaaslased on tõeliselt toredad kutid, kes aitavad mind kõvasti. Ka Dejan aitab mul keskkaitsjana väljakul meeskonna mängustiiliga harjuda. Saame omavahel hästi läbi. Hakkan vaikselt asjadega harjuma – mängustiil on Bundesligaga võrreldes teistsugune, kuid treeningul saan muudatustega kohaneda. Samuti mängudes, ehkki vaid üks vastane oli Inglismaalt,» sõnas Liverpooli särgis mulluse Inglismaa meistri Chelsea vastu debüüdi teinud Klavan. «Kõik hakkab pikkamööda paika loksuma.»

Roma vastu mängitud 45 minutiga ei jäänud Klavan aga sugugi rahule. «Kui mängid keskkaitses ja sulle lüüakse värav, pole see kunagi hea. Saan rääkida vaid esimesest poolajast, sest olin siis ise väljakul, aga see polnud sugugi meie parim mäng. Sellest on võimalik palju õppida, mis on ka kõige tähtsam. Seekord oli USA tuuri palavaim päev, kuid see pole mingi vabandus. Roma mängijate jaoks olid tingimused samad,» lausus Klavan.

Liverpool naaseb nüüd Euroopasse, kui laupäeval kohtutakse Wembleyl Barcelonaga. Päev hiljem mängitakse Saksamaal Mainziga, mis tähendab, et Klopp peab meeskonna kahe kohtumise vahel ära jagama. Inglismaa kõrgliiga hooaega alustatakse 14. augustil, kui võõrsil ollakse vastamisi Londoni Arsenaliga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles