Kangert: suurt pidu ei saa teha, aga väikse õlle võib ikka võtta (6)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMi võistluspaiga muutmine sundis Tanel Kangertit tiitlivõistlusest loobuma.
EMi võistluspaiga muutmine sundis Tanel Kangertit tiitlivõistlusest loobuma. Foto: Tairo Lutter

Rio olümpiamängude meeste jalgratta grupisõidus tegi suurepärase etteaste Tanel Kangert, kes sai üheksanda koha. Kuldmedali võitis belglane Greg van Avermaet, kes alistas finišiheitluses taanlase Jakob Fuglsangi. Kolmandana lõpetas poolakas Rafal Majka.

«Mis ma oskan öelda, ütleme nii, et olen tegelikult päevaga rahul. Esikümnes on päris tore olla, eriti olümpial ja eriti meie alal, kus on parimatest parimad kohal,» sõnas Kangert pärast võistlust.

«Esikümne koha järgi tulime mõlemad Reinuga ja minu taktika tundub, et töötas. Istusin taga, ökonoomitasin ja ootasin, kuni järjest vähemaks konkurente jääb. Selle me panime eile juba koosolekul paika, et kui viimase ringi alguses veel jalga on, siis tuleb selline ennetav rünnak teha ja nii ma tegingi ning panin pundist plagama. Üheksas koht – mingit suurt pidu ei saa teha, aga väikse õlle võib ikka võtta!»

Rada oli Kangerti sõnul kergem kui arvati. «Esimesel ja teiselgi ringil pandi päris korralikult. Tulemus näitab ka, et võitis puhas klassikute mees.»

Teise eestlasena stardis olnud Rein Taaramäe püsis pikalt pildis ja oli ka jooksikute hulgas, kuid lõpuks tema jõud rauges ning mees astus kõrvale.

Koondise peatreener Jaan Kirsipuu sõnas, et jäi meeste esitusega rahule. «See me eesmärk oli, et vähemalt kümne hulka saada. Lõpuks võidusõit näitas, et Tanelil jäi õige vähe seda füüsilist powerit puudu, et medalikonkurentsi sekkuda, näiteks neljanda koha peale. Kes teab, kuidas see asi oleks läinud, kui ta selle viimase tõusu oleks ära kannatanud, aga täna tal seda värskust ei olnud. Tanel oli heas vormis, aga väsinud, tal on väa pikk hooaeg olnud,» sõnas peatreener Jaan Kirsipuu.

«Tanel hoidis oma taktikast kinni ja ei paanitsenud ka siis, kui Nibali jt tagant ründasid. Plaan oli viimase ringi algul natuke enne päris mägironijaid rünnata, mdia ta ka tegi. Aga päris see jalg tal polnud, et võidu peale minna.»

«Ka Rein oli väga kõva, aga üks selline võidusõit oleks pidanud tal kaks päeva enne olema, siis ta oleks täna tegija olnud,» lisas Kirsipuu Taaramäe kohta. «Paraku lihased andsid alla ja sai krambid.»

Kokku alustas 241,6 km pikkust katsumust 141 meest.

Tänane järjestus:

1. Greg Van Avermaet 6:10.5

2. Jakob Fuglsang 6:10.05

3. Rafal Majka 6:10.10

4. Julian Alaphilippe 6.10.27

5. Joaquim Rodriguez Oliver 6:10.27

9. Tanel Kangert 6:11.52

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles