Ametlik: Paul Pogba on maailma kalleim jalgpallur

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Pogba Manchester Unitedi särgis 2011. aastal.
Paul Pogba Manchester Unitedi särgis 2011. aastal. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa jalgpallikoondisega juuli alguses lõppenud Euroopa meistrivõistlustel finaalis Portugalile kaotanud prantslane Paul Pogba on ametlikult maailma kalleim mängija, liikudes taas Itaalia klubist Juventus Inglismaa hiiu Manchester Unitedi juurde. Üleminekusummaks kujunes lõpuks ligi 105 miljonit eurot, millele lisanduvad erinevad boonused.

23-aastane Pogba naaseb ManUsse pärast nelja aastat, kui lahkus sealt umbes 2 miljoni euro eest. Viieaastase lepingu sõlminud Pogba sõnas, et Manchester United on tema jaoks õige klubi, kus jätkata arenemist. Klubi peatreeneri Jose Mourinho sõnul võiks viimane kanda järgmisel kümnendil Manchester Unitedi võtmemängija rolli.

Itaalias mängides võitis ta kõigil neljal hooajal meistritiitli. Pogba karjäär ManUs sai alguse 2009. aastal, kui sel ajal 16-aastane jalgpallur liitus Prantsusmaa klubist Le Havre AC. Ent siis veel ta läbimurret Inglismaa suurklubis teha ei suutnud. Pogba saldoks Juventuse eest jääb 178 mängu ning 34 väravat. Veel jõuti 2015. aastal Meistrite liiga finaali, kus kaotati 1:3 Barcelonale.

Lisaks võtab prantslane nüüd enda nimele maailma kalleima jalgpalluri tiitli, mis kuulus seni Madridi Reali tähtmängijale Gareth Bale’ile, kes liikus 2013. aastal Tottenhamist Hispaania pealinnaklubisse ligi 100 miljoni euro eest. Kusjuures üheks Pogba nõudlejaks oli ka seekord valitsev Meistrite liiga võitja Madridi Real.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles