Võrkpall Rio olümpial: Serbia notib suurriike

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia naiskond
Serbia naiskond Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängudel alagrupiturniiri kolme võidu ja kahe kaotusega lõpetanud Serbia võrkpallinaiskond on teinud play-offides ühe ime teise järel. Veerandfinaalis kustutati medalisoovijate nimekirjast 3:0 Venemaa, seejärel saadi mõnevõrra üllatuslikult jagu USAst. 7,5 miljoni elanikuga Serbia mängib finaalis Hiinaga. Hiina alistas poolfinaalis tasavägises mängus Hollandi, vahendab volley.ee.

Numbrid poolfinaalis:

Serbia – USA 3:2 (-20, 17, 21, -16, 13), Hiina – Holland 3:1 (25, -23, 27, 23)

Seega luhtus ameeriklase Karch Kiraly võimalus minna võrkpalliajalukku neljakordse olümpiavõitjana – kaks korda saalivõrkpallis (1984 ja 1988), üks kord rannavolles (1996) ja nüüd veel ka USA olümpianaiskonna peatreenerina. Küll aga on topeltvõidule lähedal hiinlanna Lang Ping, kes võitis kuldmedali mängijana (1984) ja üritab nüüd sedasama Hiina koondise juhendajana.

Venemaal otsitakse süüdlasi. Peatreener Juri Maritšev juba teatas, et on valmis kohalt lahkuma. Kolm viimast olümpiat järjest pole Venemaa medalimängudele pääsenud, lohutust ei paku ka maailmameistri-ja Euroopa meistritiitlid. Lahkuvad muidugi paljud, kuna lepingud kehtivad sageli olümpiatsükli lõpuni.

Olümpia kulmineerub pühapäeval toimuva meeste finaalkohtumisega. Poolfinaalides on vastamisi Itaalia ja USA ning Venemaa ja Brasiilia. Neli aastat tagasi jäi dramaatilises vastasseisus peale Venemaa, verevalamist on oodata ka täna. Brasiilia naiskond kaotas, meestele seda ei andestataks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles