Noor Eesti korvpallur siirdus Hispaaniasse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U20 koondise mängija Kregor Hermet (vasakul).
U20 koondise mängija Kregor Hermet (vasakul). Foto: SCANPIX

Teisipäeval sõlmis 19-aastane Kregor Hermet kolmepoolse lepingu Hispaania Lleida klubiga. Eile toimus eestlasel Kataloonias meditsiiniline ülevaatus, täna õhtupoolikul oli esimene treening.

Kolmepoolne leping tähendab, et ühelt poolt on leping sõlmitud madalamas liigas mängivad La Fleur de Vimbodi Pardinyes’ Lleidaga, kuid teine lepingu osapool on Hispaania esiliigas ehk LEB Gold’is mängiv Force Lleida – sama klubi erinevad tasandid.

«Hooaja lõpul oli Kregoril peas eelkõige USA mõte, kuid siis oli ilmne, et ta on selle plaaniga selleks hooajaks hiljaks jäänud. Sai tehtud CV, videod, paberid korda. Mina oman kontakte ja nii hakkasime tööle. Esmalt tekkis isegi üks Itaalia Lega A variant lepinguga 1+2, kuid see võimalus libises minema. Jäime liiga kauaks mõtlema. Suvel tekkis veel üks Itaalia variant, kuid seda ei soovitanud teiste hulgas näiteks Kristjan Kangur. Tingimused polnud ehk ka kõige paremad,» ütles basket.ee-le Hermeti agent Marten Lombiots.

«Õnneks tuli Hispaania huvi Lleida poolt üsna viimasel ja õigel hetkel. Lõpus toimus kõik kiiresti, nädalaga. Leidsime, et see on päris hea variant. LEB Goldis saab karastuse ja EBA-s saab ära teha puuduvad minutid. Siit on hea edasi pürgida ning treener näeb teda paari aasta perspektiivis LEB Goldis ikkagi tegijana. See, mida Lleida treener videotelt ja paberitest nägi, rahuldas teda ja tegi rõõmu,» jätkas Lombiots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles