USA tippsportlased eitavad dopingutarvitamist (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simone Biles
Simone Biles Foto: Rebecca Blackwell/AP

Eile paljastas häkkerirühmitus Fancy Bear Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) andmebaasist mitme erineva USA olümpiasportlase andmed, mille kohaselt tarvitab tosinkond ameeriklast arstliku loaga keelatud aineid. Suuri mõõtmeid võtva skandaali kohta on nii mõnigi sportlane oma sotsiaalmeedias ka avalduse teinud.

Näiteks paljastas Fancy Bear, et Rios neli kuldmedalit võitnud USA sportlane Simone Biles andis positiivse dopinguproovi, mis sisaldas metüülfenidaati. Samas tuli andmetest välja, et Bilesil on aine kasutamiseks olemas arstlik luba. Rahvusvaheline Sportvõimlemisliit Bilesi juhtumi puhul probleemi ei näe. «Talle on arstide poolt erand tehtud. Siin ei ole mitte midagi, mida peaksime selgeks tegema – kõik on reeglitepärane.»

Biles ise kirjutas Twitterisse, et kasutab ravimit hüperaktiivsuse tõttu. «Olen seda juba lapsest saadik tarvitanud. Palun teadke, et mina usun puhtasse sporti. Olen alati reegleid järginud ning teen seda edaspidigi.»

USA naiskorvpalluri Elena Delle Donne' uriiniproovist leiti aga amfetamiini jälgi. «Tahan tänada häkkereid, kes tegid maailmale teatavaks, et mul on luba legaalselt oma seisundi tõttu ravimit tarvitada. WADA on teinud mulle erandi,» kirjutas naine sotsiaalmeediasse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles