Ei mingit võimalust! Soome hokikoondis kaotas kindlalt Põhja-Ameerikale

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnny Gaudreau (valges) on soomalsed üle mänginud ja visanud litri väravasse.
Johnny Gaudreau (valges) on soomalsed üle mänginud ja visanud litri väravasse. Foto: SCANPIX

Jäähoki maailma karikaturniiri on hästi alustanud nö koondmeeskonnad. Kui avapäeval alistas Euroopa koondis 3:0 USA, siis läinud ööl oli Põhja-Ameerika 4:1 üle Soomest.

Põhja-Ameerika koondis võitis avakolmandiku 1:0, kuid teise kolmandiku lõpuks oldi ees juba 4:0. Võitjate poolel tegid skoori Jack Eichel, Johnny Gaudreau, Nathan MacKinnon ja Jonathan Drouin.

Soomlaste ainsa värava eest hoolitses Valtteri Filppula, seejuures jõudis Soome oma ainsa tabamuseni, kui kohtumise lõpuni oli jäänud veel 4 minutit ja 7 sekundit.

Põhja-Ameerika koondis domineeris kohtumist kindlalt ning pealeviskeid tehti kokku 43. Soomlased viskasid peale 25 korda. Pekka Rinne tegi soomlaste väravas seega 39 ja Matt Murray võitjate ridades 24 tõrjet.

B-alagrupis on avavooru järel Põhja-Ameerika 2 punktiga liidriks. 2 punkti on ka Rootsil, kes alistas 2:1 Venemaa. Venemaal ja Soomel on avavooru järel punktiarve avamata. Teises voorus kohtuvad B-alagrupis omavahel Venemaa – Põhja-Ameerika ning Soome – Rootsi. Alagrupist pääseb edasi kaks paremat meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles