Noored kahevõistlejad näitasid murdmaasuusatajatest paremaid tulemusi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Han Hendrik Piho
Han Hendrik Piho Foto: Sille Annuk
Reedest pühapäevani Rootsis, Örnsköldsvikis toimund Põhjamaade noorte meistrivõistlustel hoolitsesid parimate tulemuste eest kahevõistlejad, kes said hõbemedali nii kahevõistluse individuaaldistantsil kui ka paarissprindis.
Eesti võistkonna parimate tulemuste eest hoolitses Han - Hendrik Piho, kes  sai hõbemedali kahevõistluse tavadistantsil, peale hüppevooru 5. kohal olnud Piho sõitis murdmaarajal välja päeva 3. aja ning ületas finišijoone teisena, vahendab Suusaliit Põhjamaade noortemeistrikst tuli hüpete 7. kohalt soomlane Jani Peltola.
 
Teised eestlaste kohad: 12. Kristjan Ilves, 13. Rauno Loit, 14. Karl Mustjõgi.
 
Teise hõbemedali teenis Han - Hendrik Piho koos Kristjan Ilvesega kahevõistluse paarissprindis, kus alla tuli jääda vaid Norra duole, kellele kaotussekundeid kogunes + 23,8.
 
Murdmaasuusatajate parima koha sõitis kohe võistluste avapäeval välja Marko Kilp, kes oli klassikasprindis 7. Veerandfinaalidesse pääsesid kõik stardis olnud Eesti noormehed ning nende lõppkohtadeks jäid: 14. Andreas Veerpalu, 15. Gunnar Kruus, 18. Alvar - Johannes Alev, 25. Alar Ervin, 27. Toomas Kollo.
 
Neidude klassikasprindis olid meie parimad Kristina Haikara ja Keidy Kütt vastavalt 14. ja 15. kohaga. Kolmanda eestlasena veerandfinaali pääsenud Anette Veerpalu lõppkohaks jäi 28., 33. Kelly Vainlo ja 40. Meril Beilmann.
 

Suusahüpetes oli meie parimana Kristjan Ilves 82, 5 ja 87 meetriste hüpetega 6s, ülivõimsa võidu võttis Miika Ylipulli Soomest, kelle hüpped kandusid 95 ja 97 meetri kaugusele. 9. Rauno Loit (72,5 ja 77 m), 14. Karl Mustjõgi (69,0 ka 70 m) ja 15. Mihkel Oja (63,0 ja 63,0 m).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles