Suur mängija loobus tippspordist ja ka paljust muust

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jekaterina Gamova ausammas Moskvas
Jekaterina Gamova ausammas Moskvas Foto: SCANPIX

Oktoobri esimesel päeval peab hüvastijätumängu maailma pikemaid kõrgklassi naisvõrkpallureid, vahetevahel ka Katariina Suureks kutsutud Jekaterina Gamova. 17. oktoobril 36-aastaseks saav Gamova on 202-205 cm pikk – kuidas kunagi. Enam-vähem sama kõrgelt vaatab alla eksnarvalanna Anna Kajalina, Prantsusmaa tänavune meister. Maikuus võistlemisest loobunud Gamova võistluskaal oli 80 kg, vahendab volley.ee.

Juba 16-aastaselt Vene koondisse kutsutud Gamova tuli kaks korda maailmameistriks, kaks korda aitas ta oma maa naiskonna olümpiamängude hõbedasele astmele. Samuti kaks korda pälvis ta Euroopa meistri kuldmedali. Koondise dressi kandis ta 18 aastat. Vene superliigas mängis Gamova põhiliselt Moskva Dünamos ja Kaasani Dünamos, välismaale põikas vaid korraks – Istanbuli Fenerbachesse 2009-2010, tasuks meistritiitel. Homses  hüvastijätumängus on dünamolannad omavahel vastamisi. Gamova on 11-kordne Venemaa meister.

Ajakirjanike horde tõrjuv Gamova siiski erandeid teeb. «Mis ma edasi teen? Küll kuulete veel minust,» on ta öelnud. «Kohe võin öelda, et see pole töö Duumas, kinofilmis, spordiajakirjanduses ja treenerina.» Rio olümpiamängude ajal kommenteeris ta televisioonis Vene naiskonna mänge.

Jekaterina Gamova / Scanpix
Jekaterina Gamova / Scanpix Foto: Kruchinin Roman/ITAR-TASS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles