Ründeteravuse puudumine võib soomlaste peatreenerile saatuslikuks saada

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Backe (paremal)
Hans Backe (paremal) Foto: SCANPIX

Selle aasta alguses Soome koondise peatreeneriks tõusnud rootslane Hans Backe võib juba lähiajal töökohast ilma jääda. Pärast eilset MM-valikmängus saadud 0:1 kaotust Horvaatialt kirjutas näiteks MTV kommentaari, mille pealkiri oli üsna üheselt mõistetav: «Hüvasti, Hans Backe!» Loo all olevas küsitluses nõuab Backe vallandamist 80 protsenti vastanutest.

Kuigi 0:1 kaotus väga tugevale Horvaatiale ei tohiks erilist paanikat tekitada, siis tegelikkuses ei suuda fännid ja ajakirjanikud mõista ründeteravuse totaalset puudumist. Terve kohtumise vältel ei sooritanud Soome mitte ühtegi pealelööki ei väravale ega sellest mööda. Ainsateks jäänud kolmele löögikatsele jõudsid  Horvaatia kaitsjad vahele.

Soome on MM-valikturniiri I-alagrupis kolme mänguga kogunud vaid punkti, mis teeniti 1:1 viigist Kosovoga. Pärast seda kaotati napilt 2:3 Islandile ja 0:1 Horvaatiale.

64-aastase Hans Backe senine treenerikarjäär on olnud kirju: Lisaks paljudele Rootsi klubidele on ta juhendanud ka FC Kopenhaagenit, Panathinaikost, Notts Countyt ja New York Red Bullsi. Abitreenerina on Backe töötanud Manchester City ja Mehhiko koondise juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles