Johaugi advokaat tuli lagedale hämmastava faktiga

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: SCANPIX

16. septembril positiivse dopinguproovi andnud Norra suusataja Therese Johaugi advokaat Christjan Hjort kinnitas Aftenpostenile, et terve suve jooksul ei käinud Johaugi juures ühtegi dopingukütti.

Saatuslikule 16. septembrile eelnes koguni 129 päeva, kui eelmise hooaja naiste murdmaasuusatamise valitsejat kordagi ei kontrollitud. Tema viimane dopinguproov pärines 10. maist.

Norra dopinguspetsialist Inggard Lereim ütles Aftenpostenile, et tegelikult pole tegemist täiesti ennekuulmatu looga. «Võistlusvälisel perioodil võib vahel nii juhtuda. Kõik oleneb sellest, kus sportlane parajasti viibib,» selgitas Lereim.

Hjort lisas omalt poolt, et kokku kontrolliti Johaugi ühe aasta jooksul 20 korda, mis tema arvates on piisav. Seega võistlusperioodil oli Johaug tõesti dopinguküttide valve all, kuid suvel jäi norralane täielikult kahe silma vahele.

129 kontrollivabale päevale järgnes saatuslik positiivne dopinguproov, millest leiti anaboolset steroidi klostebooli. Naise sõnul sattus aine kehasse päikesepõletuse vastase kreemi Trofotermini kaudu. Vastutuse võttis koondise arst Fredrik Bendiksen, kes kinnitas, et tema soovitas sportlasel seda katkistele huultele määrida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles