Norralasi kritiseerinud Rootsi ajakirjanikule tehti tapmisähvardus

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: SCANPIX

Rootsi ajakirjanik Lasse Anrell on alati võtnud sõna dopingut puudutavates küsimustes. Ka nüüd on tema sulest ilmunud teravaid kirjutusi Therese Johaugi ja Martin Johnsrud Sundby kohta ning see on norralased endast välja ajanud. Üks suusafänn läks koguni nii kaugele, et lubas Anrellil pea maha võtta.

Anrelli arvamused on Skandinaavias saanud palju kõlapinda. Muuhulgas kirjutas mees, et Therese Johaugi arvates oli ta oma heade tulemuste ja kauni välimuse tõttu puutumatu. Kokkuvõttes on mehe jutt paljud norralased endast välja ajanud ja Anrell on saanud naabrriigist palju tagasisidet.

«65-70 protsenti sellest on negatiivne. Paljud kalduvad juba viha suunas. Samal ajal saabub kirju, kus inimesed soovivad avaldada, kuidas asjad Norra suusatamises tegelikult käivad. Ma pole kõiki neid väited jõudnud veel kontrollida, seetõttu pole neid ka kirja pannud,» rääkis ajakirjanik Expressenile. «Kindel on see, et Norra suusatamine ei ole täiesti ühtne. Osa nende oma inimesi kahtlevad süsteemi aususes.»

Ühe kirja peale otsustas mehe tööandja NWT politsei poole pöörduda. «See oli selge ähvardus Lasse suunas. Autor jäi anonüümseks ning tekst oli norra keeles. Kirjutati, et Anrell ei tohiks Norra pinnale astuda, kuna vastasel juhul võetakse tal pea maha,» ütles NWT esindaja.

Anrelli sõnul on olukord üllatav, kuna üldiselt on suusafännid viisakad inimesed. «Paistab, et tegemist on suusahuligaanidega. Olukord on halvem, kui ma arvasin.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles