Tartu Maratonil võistlevad maailma parimad pikamaasuusatajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Aukland.
Anders Aukland. Foto: Sille Annuk

Lisaks armastatud rahvapeole on Tartu Maraton ka rahvusvahelise tähtsusega võistlus, kuhu sõidavad kohale parimad pikamaasuusatajad. Ei ole erand ka tänavune aasta.

Rajal on nii eelmise aasta kiireimad kui ka FIS Marathon Cupi kõvemad tegijad.

Mullu võidutses 39. Tartu Maratonil Anders Aukland, kes tuleb oma esikohta kaitsma. Võimas norrakas on parimaks osutunud juba kahel aastal järjest. Kas sinna lisandub ka kolmas võit selgub 20. veebruaril.

Kolmekordseks võitjaks tõusmiseks tuleb tal alistada näiteks Fabio Santus Itaaliast, kes juhib hetkel FIS Marathon Cupi üldarvestust olles punkte korjanud kõigilt toimunud etappidelt.

Samuti tuleb jagu saada Jerry Ahrlinist Rootsist, kes võidutses Tartu Maratonil 2007. aastal. See mees on oma üleolekut näidanud viimasel kahel FIS Marathon Cupi osavõistlusel Itaalias ja Saksamaal ning loodab head vormi kahtlemata realiseerida ka Eestis.

Lisaks neile leiab stardijoonelt ka viiekordse olümpiavõitja ja kuuekordse maailmameistri Thomas Alsgaardi ning Jens-Arne Svartedali Norrast, kelle kontol on 11 Maailmakarika etapivõitu murdmaasuusatamises.

Naiste arvestuses on kohal Sandra Hansson, kes on samuti trooninud kahel viimasel Tartu Maratonil. Ühtlasi on ta ka FIS Marathon Cupi üldliider naiste arvestuses. Tal on ette näidata ka võit 6. veebruaril toimunud Koenig Ludwig Lauf-i maratonilt, mis oli sarja eelmine etapp.

Kolmekordse Tartu Maratoni võitja Raul Olle sõnul on osalejate nimekiri väärikas «Maailma parimad pikamaasuusatajad on järjekordselt starti tulemas. Ahrlin ja Auklandid on kindlasti tõsisemad pretendendid esikohale,» kommenteerib Olle.

Tema sõnul ei ole sellise tasemega meestele külm ilm takistuseks. «Küll aga võib see soodustada grupifinišit, sest raske on eest ära sõita. Suusk libiseb ju paremini eessõitja poolt soojaks sõidetud jäljes, mis annab tagant tulijatele eelise,» selgitab kolmekordne Tartu Maratoni võitja.

40. Tartu Maratoni 63km võistlusdistants sõidetakse 20. veebruaril stardiga Otepääl, Tehvandi Spordikeskuse staadionil ja finišiga Elvas, Tartumaa Tervisespordikeskuses. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles