Skandaalne Mehhiko GP tõi rohkelt tülisid

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo (paremal) lõpetas pühapäevase sõidu esialgu viiendana, kuid kerkis hiljem kolmandaks. Tema tiimikaaslane Max Verstappen Mehhiko etapi auhinda endale küll ei saanud, kuid võis siiski rõõmustada, et pärast poodiumikohalt kukutamist kerkis ta lõpuks neljandaks.
Daniel Ricciardo (paremal) lõpetas pühapäevase sõidu esialgu viiendana, kuid kerkis hiljem kolmandaks. Tema tiimikaaslane Max Verstappen Mehhiko etapi auhinda endale küll ei saanud, kuid võis siiski rõõmustada, et pärast poodiumikohalt kukutamist kerkis ta lõpuks neljandaks. Foto: SCANPIX

Kolm etappi enne hooaja lõppu kavas olnud Mehhiko vormel-1 GP eel olid vormelisõprade peamise huvi all Mercedese mehed Nico Rosberg ja Lewis Hamilton, kes tänavu meistritiitli nimel heitlevad. Kui aga etapi lõpuni oli jäänud veel vaid kolm ringi, võttis sõit Mehhikos hoopis teised tuurid ning fookusesse kerkisid Red Bulli sõitjad Max Verstappen – Daniel Ricciardo ja nende vahel kihutanud Ferrari mees Sebastian Vettel. Vastuolulisi intsidente ja rohkelt draamat jagus veel eilegi kõikidele sõitjatele, kes omavahel viis esimest kohta ära jagasid.

Pühapäevaõhtusel GP 68. ringil sõitis kolmandal kohal nooruke Verstappen, keda ründas selja tagant Vettel. Red Bulli talent sõitis sakslase rünnaku tõrjumiseks raja avakurvis üle muru ning saavutas sellega eelise. Kuigi võidusõiduinsener teatas Verstappenile, et raja lõikamise eest tuleks tal Vettel endast mööda lasta, otsustas varemgi julgete käikudega silma paistnud noormees ise kolmandal kohal lõpuni sõita.

Loomulikult ei meeldinud asjade selline käik Vettelile, kes hakkas tiimi raadios lausa räuskama. «Mine eest, mine eest, raisk. Ta on üks ****, muud midagi,» karjus neljakordne maailmameister ilmselgelt väga vihasena noore konkurendi peale. Järgmisena uuris Vettel meeskonnalt, miks keegi teine Verstappeni reeglite rikkumise peale midagi ei kosta. «Olen ma ainuke või näete te sama? Ta ju pidurdab mind ja Ricciardo tuleb tagant selga,» kirjus Vettel ohtralt f-tähega sõna pruukides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles