Tänak nüüd juba poolel teel Märtini saavutuseni (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Eelmisel nädalal toimunud Walesi rallil näitas Ott Tänak suurepärast kiirust, kui ta noppis esikoha koguni 12 kiiruskatsel. Kogu karjääri jooksul on eestlane nüüd WRC-sarjas võitnud 50 kiiruskatset.

Eesti läbi aegade kõige edukam rallipiloot Markko Märtin võitis omal ajal 101 kiiruskatset ehk Tänak kaotab legendaarsele kaasmaalasele nüüd ainult veel poolte võitudega.

Sel hooajal on Tänak võitnud 30 kiiruskatset. Nimetatutest 12 võitis ta viimati lõppenud Walesi rallil. Poola rallil võitis eestlane tänavu 9, Soomes 6, Hispaanias 1, Argentinas 1 ning Itaalias 1 kiiruskatse.

Eelmisel hooajal jäi Tänaku arvele 11, 2014. aastal 1 ning 2012. aastal 8 kiiruskatsete võitu.

Märtini jaoks oli kõige edukam kiiruskatsete võitude osas 2003. aastal, kui ta sai kirja 52 esikohta.

Lisaks Märtinile ja Tänakule on eestlastest WRC-sarjas kiiruskatsete võitudeni jõudnud veel ka Urmo Aava. Omal ajal noppis Aava esikoha 5 kiiruskatsel. 2 korda oli ta parim 2008. aasta Kreeka rallil ja 3 korda sama aasta Türgi rallil.

Kiiruskatsete võitude osas on läbi aegade kõige edukamaks meheks üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb, kes on kokku olnud parim 905 korral. Läbi aegade esikolmikusse mahuvad veel Markku Alen 821 ning Carlos Sainz 757 kiiruskatse võiduga.

Praegusel rallimaailma valitsejal Sebastien Ogieril on kirjas 471 kiiruskatse võitu ja sellega jääb ta veel napilt kõigi aegade esikümnest välja. Kümnes on Colin McRae 477ga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles