Nüüdseks töötu Mikkelsen: see oli ideaalne lõpp

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WRC-hooaja 2016 lõpp Austraalias. Andreas Mikkelsen (paremal).
WRC-hooaja 2016 lõpp Austraalias. Andreas Mikkelsen (paremal). Foto: Timo Anis

Volkswageni autoralli MM-sarjast taandumise järel töötuks jääv Andreas Mikkelsen lõpetas hooaja võiduga, kui ta saavutas esikoha Austraalias. 27-aastase norralase jaoks oli see karjääri kolmas võit ning sellega andis ta oma võimalikele kosilastele kindla signaali, et temaga tasub tulevikus arvestada.

«See oli ideaalne lõpp hooajale,» rääkis Mikkelsen Red Bull Content Poolile. «Meie eesmärgiks oli olla läbi hooaja stabiilne ja sihtida MM-tiitlit. Hooaja viimase etapi eel ei olnud mul enam midagi kaotada. Võisin kõik välja panna ja vaadata, mis sellega kaasneb.»

«Esitasime maailmameistrile väljakutse ning alistasime ta ausas võitluses,» rõõmustas Mikkelsen, et neljakordne maailmameister Sebastien Ogier pidi leppima tema järel teise kohaga. «See on minu parim võit, kuid on kahju, et Volkswageni meeskond saab sellega lõpu.»

MM-sarja kokkuvõttes saavutas Mikkelsen 154 punktiga kolmanda koha. Maailmameistriks tuli 268 silmaga tema tiimikaaslane Ogier. 160 punktiga lõpetas hooaja kokkuvõttes teisena Hyundai rooli keerav belglane Thierry Neuville.

Mikkelsen sõitis Volkswageni meeskonnas kokku neli hooaega:

2013. aastal saavutas ta 50 punktiga 10. koha

2014. aastal lõpetas ta hooaja 150 punkti ja 3. kohaga

2015. aastal sai Mikkelsen 171 punktiga samuti 3. koha

2016. aastal kogus norralane 154 punkti ja lõpetas taas 3. kohaga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles