Anarhias süüdistatav Hamilton võidakse võistlustelt kõrvaldada (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg ja Lewis Hamilton Abu Dhabis poodiumil.
Nico Rosberg ja Lewis Hamilton Abu Dhabis poodiumil. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Vormel-1 hooaeg sai eile lõpu, kui Abu Dhabis krooniti maailmameistriks Mercedese piloot Nico Rosberg. Viimase etapi eel oli võimalus MM-tiitli võitmiseks ka Rosbergi tiimikaaslasel Lewis Hamiltonil, kuid selleks pidi ta lootma kaaslase ebaõnnele. Samas andis Hamilton oma panuse, et Robergi võiks tabada ebaõnn ja see ajas Mercedese meeskonnal harja punaseks.

Eile võitjana finišeerinud Hamilton võttis võistluse lõpus hoo maha ning nii kogunesid teisel kohal sõitnud Rosberg ja ülejäänud jälitajad üsna tihedasse gruppi kokku. Tempot maha võttes lootis Hamilton, et ehk õnnestub kellelgi veel Rosbergist mööduda ning nii oleks võinud britt võita ehk oma neljanda MM-tiitli, kirjutab The Guardian.

Mercedese tiimi juht Toto Wolff oli Hamiltoni sellise teguviisi järel marus ning Briti meedias spekuleeritakse, et võib olla on Mercedes valmis nüüd puruks rebima ka Hamiltoni üle 30 miljoni euro väärt lepingu. Väidetavalt kaalub meeskond erinevaid karistusmeetmeid ning nende seas on rahaline trahv kui ka briti võistlustelt eemale jätmine.

«Anarhia ei tööta üheski võistkonnas ega ka firmas,» teatas Wolff võistluse järel. Seejärel uuriti mehelt, kas nad võivad Hamiltoni meeskonnast kõrvaldada. «Kõik on võimalik,» kõlas lühike vastus.

Wolff tunnistas veel, et ühest küljest saab ta Hamiltonist aru, kuna ainult niimoodi tegutsedes oli tal võimalik MM-tiitli eest heidelda, kuid ka kaotada tuleb väärikalt.

Mercedese meeskond andis eilse sõidu lõppfaasis kahel korral Hamiltonile selge juhise ning nõudis, et britt tõstaks tempot. «Võistluse lõpp oli keeruline, kuna Lewisel olid plaanis räpased trikid,» lisas omalt poolt kolmandana lõpetanud Ferrari piloot Sebastian Vettel.

Wolff võttis Rosbergi ja Hamiltoni vägikaikaveo osas sõna ka suvel Austria GP järel, kui ta teatas, et ta on valmis sõitja meeskonnast kõrvaldama, kui viimane ei ole valmis täitma tiimi otsest käsku.

Mercedese tiimis on kõige suuremaks autoriteediks tehniline direktor Paddy Lowe. Just viimane andis eile Hamiltonile teada, et mees peab tempot tõstma, kuid britt andis mõista, et tema poolt pakutav sõidukiirus on just kõige mugavam.

Wolff tunnistas veel, et ühest küljest saab ta Hamiltonist aru, kuna ainult niimoodi tegutsedes oli tal võimalik MM-tiitli eest heidelda, kuid ka kaotada tuleb väärikalt.

«Ma ei ole kindel, kuidas tuleb edasi tegutseda. Samas tuleb võita ja kaotada väärikalt. See on tehnikasport,» lisas Wolff.

Hamilton ise jäi kõige juures aga rahulikuks. «Ma ei arva, et ma tegin midagi ohtlikku. Võitlesin MM-tiitli eest. Mina juhtisin võistlust. Ma kontrollisin olukorda. Sellised on reeglid,» teatas kokkuvõttes hooaja teisena lõpetanud mees. «Ma ei tee tavaliselt ühtegi asja, et meeskonda kahjustada. Meil oli aga võistkondlik MM-tiitel käes ja seekord olid võitlus minu ja Nico vahel. Siiski oli neil vajadus sekkuda.»

Hamiltoni toetas ka Red Bulli boss Christian Horner. «Ma ei oodanudki midagi muud. Ta tegutses vastavalt reeglitele,» sõnas ta. «Talle ei piisanud ainult võidust.»

Abu Dhabi GP

1. Lewis Hamilton, Mercedes

2. Nico Rosberg, Mercedes

3. Sebastian Vettel, Ferrari

4. Max Verstappen, Red Bull

5. Daniel Ricciardo, Red Bull

6. Kimi Räikkönen, Ferrari

MM-hooaja punktiarvestus

1. Rosberg 385 punkti

2. Hamilton 380

3. Ricciardo  256

4. Vettel 212

5. Verstappen 204

6. Räikkönen 186

7. Sergio Perez, Force India, 101

8. Valtteri Bottas, Williams, 85

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles