Veerpalu: suurem kurbus on juba möödas

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu
Andrus Veerpalu Foto: Mihkel Maripuu

Täna ennelõunal tippspordist loobumisest teatanud suusatamise kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu tunnistas, et tegemist polnud äkilise otsusega, vaid selline mõte tiirles peas juba mitu päeva.

Veerpalu lebas haigevoodis juba terve nädala ja mida päev edasi, seda paremini sai talle selgeks, et sellisest seisundist pole enam võimalik välja tulla – organism oli palavikust liiga kurnatud. Otsuse langetas ta juba teisipäeval, avalikkuse ette paiskas ta selle aga täna keskpäeval.

«Tänane päev on päris kurnav, kõiksugu helistajaid on palju, kõigiga ei jõua suheldagi,» tõdes Veerpalu ja märkis, et haigus pole siiani taandunud ja enesetunne püsib jätkuvalt halvana. Karjääri lõpetamise mõttega on ta aga juba harjunud. «Suurem kurbuse tunne on juba möödas. Midagi pole parata, elu läheb ju edasi.»

40-aastase Veerpalu sõnul oli Oslo MMi eel tabanud haigus selge signaal, et organism pole enam valmis suuri koormusi taluma. «Päevas viis tundi harjutades, ei suutnud ma enam taastuda,» tunnistas ta. Loobumise otsuse langetamist hõlbustas ka teadmine, et järgmine kord sõidetakse 15 km klassikat alles kolme aasta pärast. «Sinnani on liiga pikk aeg,» nentis ta.

Pallimängijate hulgas populaarset lahkumisetendust ei kavatse Veerpalu anda, seega ei plaani ta osaleda ka hooaja lõpus Eestis toimuvatel suusavõistlustel.

Tuleviku kohta ei osanud Veerpalu veel midagi öelda. Kuigi treener Mati Alaver pakkus välja, et tippsuusatajast võiks saada treener, suhtub mees ise sellesse mõttesse ettevaatlikult. «Mul pole ju muud kogemust, kui iseenda treeningud, sellest ei pruugi piisata,» leidis ta. «Huvi on mul siiski olemas, eriti tunnen seda oma laste sportimist jälgides.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles