Kas Ogier' vaikimise põhjus on Volkswageni meelemuutus?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier Austraalias kihutamas.
Sebastien Ogier Austraalias kihutamas. Foto: SCANPIX

Volkswageni rallimeeskond teatas novembri alguses, et järgmisest hooajast tehasemeeskonnana autoralli MM-sarjas ei osaleta. Volkswagen ütles ka selgelt välja, et arenduses olnud 2017. aasta Polo WRC masinat eratiimidele välja ei rendita. Nüüd on nende seisukoht muutunud.

Volkswagen on varasemalt öelnud, et soovi korral võivad eratiimid järgmiseks hooajaks rentida nende tänavuse aasta masinat. Reeglimuudatuste tõttu poleks sellega aga WRC klassis suurt midagi peale hakata. Erameeskondadel on suur huvi hoopis 2017. aasta WRC masina kohta ning tundub, et Volkswagen on valmis seda ka rentima.

Möödunud nädalal tehti 2017. aasta Pologa veel viimased ametlikud testid. Volkswageni juhatuse liige Frank Welsch tunnistas Autocarile, et võimalus näha nii 2016. kui 2017. aasta Polot järgmisel hooajal MM-sarjas on olemas.

«Mitmed eratiimid tahavad meie 2017. aasta masinat järgmisel hooajal kasutada. Me pole veel otsustanud, kas rendime selle välja. Auto arendus on igatahes 99 protsenti valmis ning oleks loogiline, et viime arenduse ka lõpule,» rääkis Welsch. «Praegu saan aga öelda, et inimeste huvi on olemas ning kõik on võimalik,» jätkas ta.

Järgmise aasta masinate homologeeringuprotsess lõppeb järgmise nädala lõpus. Volkswageni meelemuutus võib olla ka üks põhjuseid, miks neljakordne maailmameister Sebastien Ogier’ pole jätkuvalt oma tulevast töökohta avaldanud. Spekuleeritakse, et ta istub ka järgmisel aastal eratiimi värvides Volkswageni rooli. «Kuulujutud on osa maailmast, rohkem ma ei oska midagi öelda,» kommenteeris Ogier spekulatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles