Sildaru ei saa siiski Dew Touril rennisõidus osaleda, pargisõidus uus formaat (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru koduses Spot of Tallinnas trikke lihvimas.
Kelly Sildaru koduses Spot of Tallinnas trikke lihvimas. Foto: Tairo Lutter

Sel nädalal on kavas ekstreemspordi üks mainekamaid võistlusi, kui USAs Breckenridge’is on 8.-11. detsembrini kavas Dew Tour. Mullu algas just samalt võistluselt Kelly Sildaru tähelend tippkonkurentsis, kui ta teenis freestyle-suusatamise pargisõidus esikoha. Seekord lootis Sildaru lisaks pargisõidule osaleda ka rennisõidus, kuid see jääb sel korral ikkagi ära, kuna rennisõit võeti viimasel hetkel võistluskavast maha.

Juba kuu aega enne võistluse algust olid korraldajad mures, kuna soojade ilmastikutingimuste tõttu ei saanud hakata õigeaegselt tegelema võistlusradade ehitamisega. Külmakraadid on nüüdseks küll saabunud, kuid rennisõidu võistlustrassi enam keegi ehitada ei jõua. Seega otsustati rennisõit ka võistluskavast eemaldada, kirjutab võistluse kodulehekülg.

Kui Sildaru asub Dew Touril kaitsma oma esikohta pargisõidus, siis rennisõidus oli ta esimese varuvõistleja staatuses. Eestlanna lootis Dew Touril osaleda ka rennisõidus. Esmalt oleks olnud see oluline kogemuse saamiseks ning teiseks oleks sellel alal esikolmikusse jõudmine taganud talle tõenäoliselt pääsme ka X-mängude rennisõidu võistlusele.

Sel talvel on Sildarul Aspeni X-mängudeks kutse olemas nii pargisõidus kui ka Big Airis. Seega kaks starti teeb eestlanna Aspeni X-mängudel kindlasti.

Dew Touril on eestlanna sel korral võistlustules seega ainult pargisõidus, mis viiakse läbi samuti uudse formaadi kohaselt. Kuna ilm ei ole soosinud võistlustrasside ehitamist, siis viiakse hüpete ja reilide osas läbi erinevad võistlused ja lõpuks liidetakse punktisummad kokku.

Hüpete osas on ainult üks suur hüpe, mis sarnaneb Big Airi võistlusega. Kõik osalejad saavad teha neli hüpet ning nendest läheb kirja kaks paremat. Reilide osas on igal sportlasel kolm katset ja arvesse läheb parim. Kaks parimat hüpet ja parim sooritus reilidel liidetakse lõpuks kokku ning nii saab paika ka paremusjärjestus.

Pargisõit on Dew Touril kavas reedel. Hüpetega tehakse algust Eesti aja järgi kell 21.45 ning reilidega kell 23.15.

Dew Touri ajakava võistluse kodulehel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles