Wenger otsib Bayerni löömiseks lohutust jumalasõnast

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Arsenali peatreener Arsene Wenger.
Londoni Arsenali peatreener Arsene Wenger. Foto: Adam Davy/PA Wire/PA Images

Londoni Arsenali peatreener Arsene Wenger kommenteeris üsna omapärase võrdluse abil jalgpalli Meistrite liiga eilset loosimist, mis viis viimaste aastate jooksul juba neljandat korda vastamisi tema hoolealused ja Müncheni Bayerni. Kui seni on Bayern alati Arsenali konkurentsist kukutanud, siis Wengeri arvates peab see seeria ükskord lõppema.

Arsenal on jõudnud viimasel 14 hooajal alati Meistrite liiga alagrupist play-off-faasi, kuid viimasel kuuel hooajal on seal ka välja langetud – kaks korda on kaotatud Bayernile, kaks korda Barcelonale ning korra AC Milanile ja AS Monacole. «Oleme siin selleks, et ajalugu muuta ja ajalugu teha, seega peame muutma seda, mis minevikus juhtus,» kommenteeris Wenger olukord The Telegraphile.

«Viimase kuue aasta jooksul pole me kaheksandikfinaalist edasi pääsenud. Aga öeldakse, et Jumal lõi maailma seitsme päevaga, nii et nüüd on meie jaoks käes seitsmes päev. Peame oma erilise päeva ära kasutama,» filosofeeris Wenger. «Meie eelis on see, et saame pidada avamängu võõrsil ja teise kodus. Kui suudame avamängu järel konkurentsi jääda, võime kodus tehtud tööle punkti panna.»

Wenger teab ka eneseusu säilitamise saladust. «Peame Meistrite liiga mängude eel leidma hea hoo ja olema koduliigas kõrgel kohal. Siis püsib ka usk. Olen veendunud, et see on hädavajalik, sest mul on vastav kogemus olemas,» sõnas prantslane.

Meistrite liiga kaheksandikfinaalkohtumistega tehakse algust veebruari keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles