Mäkinen mõistab Latvala ebaõnnestumise tagamaid

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Toomas Tatar

Tänavuse ralliaasta üks suuremaid ebaõnnestujaid oli soomlane Jari-Matti Latvala, kes sai MM-sarja hooaja kokkuvõttes alles kuuenda koha. Tiimikaaslased Sebastien Ogier ja Andreas Mikkelsen tõestasid pidevalt, et Volkswagenil oli parim auto, kuid soomlase koostöö Saksamaa neljarattalisega ei sujunud.

Latvala katkestas hooaja esimesel kahel rallil ja sellega olid tema tiitlivõimalused sisuliselt kustunud. Mehhikos saavutatud võidule järgnes omakorda Argentina ralli 16. koht. Kokku jõudis soomlane poodiumile vaid kolmel korral.

Nüüd liitus Latvala MM-sarja tagasitulekut tegeva Toyotaga, mida juhib Soome rallilegend Tommi Mäkinen. Motorsport.com uuris Mäkinenilt, kas teda ei pane Latvala kehv aasta muretsema. «Jah, see oli kehv hooaeg, kuid sama on juhtunud ka minuga ja seetõttu mõistan teda,» ütles Mäkinen. Vanameistrit tabas mõõnahooaeg aastal 2002. «Alustasin aastat võiduga, kuid peagi sain aru, et ma ei saa tiitli eest võidelda. Raske oli leida motivatsiooni, et edasi pingutada. Saan aru, mis temaga eelmisel hooajal juhtus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles