Rekordisadu ujumise Eesti meistrivõistlustel

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Kristjan Teedema

UJUMINE. Nädalavahetusel alanud Eesti meistrivõistlused on juba toonud mitu Eesti rekordit ning kuigi viimane võistluspäev on täna alles ees, võib seekordsed kodused lühiraja meistrivõistlused lugeda igati kordaläinuks.

Laupäevane võistluspäev algas viie Eesti rekordiga, millest kaks püstitati naiste, üks meeste ning kaks teateujumises. Esmalt kirjutas uue Eesti tippmargi enda nimele Kätlin Sepp, kes saavutas naiste 100 meetri selilidistantsil uue rekordi 1.00,49 (vana rekord 1.00,56), veel sai avapäeval naistest uue rekordiga hakkama Maria Romanjuk, kes saavutas 200 meetri kompleksujumises aja 2.14,55. Meestest püstitas uue Eesti tippmargi Martin Liivamägi, kes ujus samuti 200 meetri kompleksdistantsil välja aja 1.55,64, ning teateujumises kirjutati ajalukku uued rekordid nii naiste 4 x 100 m kombineeritud teateujumises (4.07,94) kui ka meeste samal distantsil (3.33.97). Uued tippmargid kirjutasid enda nimele vastavalt Ujumisklubi TOP naised ja Garanti klubi mehed.

Pühapäeval jätkati samal lainel: päeva esimeses pooles sai uue Eesti rekordiga hakkama 17-aastane Kregor Zirk, kes viis 400 meetri vabaltujumises riigi rekordi 3.47.51ni. Noor ujumistalent tunnistas, et kuigi üle kümne stardi kolme päeva jooksul on väsitav ning võistluste algus möödus keeruliselt, läks ta seekord teadlikult rekordit püüdma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles