Liverpooli legendi omapärane võrdlus: Klavan pole Beckenbauer (1)

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan ja Jürgen Klopp.
Ragnar Klavan ja Jürgen Klopp. Foto: SCANPIX

Liverpooli jalgpalliklubi legend Steve Nicol on kindel, et tema endine tööandja suudab tänavu Inglismaa meistritiitli nimel võidelda ning endise kaitsja sõnul mängib selles olulist rolli ka Ragnar Klavan.

Klavan on viimases kahes mängus asendanud vigastatud Joel Matipit ning moodustanud Dejan Lovreniga keskkaitsepaari, kes on 180 minutit oma värava puhtana hoidnud. Nicoli sõnul on Liverpoolil küll kaitses probleeme olnud, kuid Klavani esitusega võidumängus Evertoni vastu jäi ta igati rahule.

«Teame, kus on meie nõrk koht: kaitses. Kui nad suudavad palli hoida sama palju kui Evertoni vastu, kui nad suudavad sama hästi mängida…» rääkis Nicol ESPNi stuudios. «Klavan ei ole Franz Beckenbauer ega Ronald Koeman. Ta on selge peaga ja ei tee vigu. Pole mingit draamat ning töö saab korralikult tehtud. See ongi kõik, mida Liverpool kaitses tegema peab. See on sama, mida teeb praegu Chelsea.»

Inglismaa kõrgliigas hoiab Liverpool praegu 37 punktiga teist kohta. Liider Chelsea jääb kuue punkti kaugusele.

Steve Nicol mängis Liverpooli ridades aastatel 1981-1994 ja kokku on tema auhinnakapis viis Inglismaa meistritiitlit. 1984. aastal võitis ta Liverpooliga Euroopa Meistrite liiga eelkäija ehk Euroopa karikasarja. Finaal AS Roma vastu võideti penaltiseerias ning Liverpooli esimeseks lööjaks oli just Nicol, kes tol korral paraku eksis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles