USA jõujuurikas kasutas dopingut ja sai aastase võistluskeelu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brock Lesnar (ülal) tuuseldab Mark Hunti.
Brock Lesnar (ülal) tuuseldab Mark Hunti. Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix

Vabavõitleja ja UFC liiga endine raskekaalu maailmameister Brock Lesnar sai USA antidopinguagentuurilt Usada ühe aasta pikkuse võistluskeelu, sest jäi vahele keelatud ainete tarvitamisega.

Endine wrestling'u-täht Lesnar võitles pärast nelja ja poole aasta pikkust võistluspausi juulis UFC 200 üritusel, alistades kohtunike ühehäälse otsusega Mark Hunti. 28. juunil andis ta aga võistlusvälise dopinguproovi, millest leiti klomifeeni ja 4-hüdroksükslomifiini. 9. juulil võeti temalt Las Vegases vahetult enne võistlust teine uriiniproov, mis sisaldas samuti keelatud aineid.

Lesnari uriinist leitud ühend kujutab endast östrogeenivastast ainet, mille abil tõstetakse kaudselt loomulikku testosteroonitaset kehas. Lisaks nullib see anaboolsete steroidide kõrvalmõjusid.

Lesnari võistluskeeld algab tagasiulatuvalt 15. juulist, mis tähendab, et ta võib ringi naasta juba tänavu suvel. Samuti määrati talle 250 000 dollari suurune rahatrahv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles