Kuldse Kelly valitsemisaeg jätkub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru võitis X-mängudel teist aastat järjest pargisõidus kuldmedali!
Kelly Sildaru võitis X-mängudel teist aastat järjest pargisõidus kuldmedali! Foto: Eric Lars Bakke / ESPN Images

Vana tõde ütleb, et tiitlit on raskem kaitsta kui seda võita – ala valitseja võimutsemisest saavad tema jälitajad uut hoogu juurde. Kelly Sildaru tõestas X-mängudel, et kui oled piisavalt hea, on kuldmedal ikkagi sinu päralt.

Esmalt pidi eestlanna üle elama väikese ehmatuse: 15-aastane prantslanna Tess Ledeux sai kohe avasõidus kirja väga kõrgest klassist tulemuse ehk 90,00 punkti. «See pani natuke ikka muretsema – 90 on üldjuhul selline skoor, mida on raske üle teha,» sõnas Sildaru pärast võistlust.

Ehkki isa ja treeneri Tõnise sõnul oli Kelly sarnaselt konkurentidele üsna närvis, õnnestus avasõit siiski suurepäraselt ning 92,33 punkti viisid eestlanna liidriks. Tema ja Ledeux olid selgelt omaette klassist. Kui prantslanna tegi teises sõidus pisivigu ja punktisummat ei parandanud, võisid eestlased hakata juba vaikselt mulluse kullavõidu kordumisest unistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles