Olümpianormi täitnud Nurmsalu: üks punkt on minu jaoks võidumekiga

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu.
Kaarel Nurmsalu. Foto: Liis Treimann/Postimees

Pärast tippsporti naasmist esimese MK-punkti teeninud suusahüppaja Kaarel Nurmsalu ütles, et Oberstdorfi lennumäel liueldes veedetud nädalavahetus jättis suhu pigem magusa maigu. Kui eile ei suutnud ta lõppvõistlusel edestada ühtegi konkurenti, siis täna jäid selja taha 10 võistlejat ja tasuks sai ta 30. koha.

«30. koht on minu jaoks pigem võidumekiga. Kahjuks jäi teine voor tugeva tuule tõttu ära. Ma ei tea, kas teise vooruga oleks mu koht paranenud, aga tuleviku mõttes oleks teine hüpe kasuks tulnud,» rääkis 25-aastane mägikotkas Postimehele.

Maailmakarikaetapil punktikohale jõudmine on märgilise tähendusega iga sportlase jaoks. Nurmsalu sõnul polnud punktide teenimine kinnisidee, aga tuju läks sellegipoolest heaks. «Tegelikult aitab punktikoht mind päris palju, sest nüüd ei pea ma võistlustel enam nii eesotsast hüppama. Lisaks peaks see tähendama, et Pyeongchangi olümpianorm on nüüd täis.»

Mis juhtus laupäeval? Oberstdorfi 225-meetri mäel kandus Nurmsalu vaid 129,5 meetri kaugusele ja teenis 92,1 silma. Võrdluseks, täna olid need numbrid 190,5 ja 166,6. Aktivasse võib kanda ka mõlemad kvalifikatsioonihüpped.

«Midagi erilist ei oska välja tuua, miks laupäevane hüpe nii rappa läks. Ega seal midagi keerulist polnudki - varustuse sättimise käigus läks enne hüpet fookus ära ja kui hüppejärjekord minuni jõudis, hakkasin rapsima ja ma ei tea, mida üritama. Tulin eilse katastroofilise hüppe järel õnneks rongi alt välja ja tegin täna tehniliselt korraliku soorituse. Üks punkt on seega päris hea auhind,» selgitas Nurmsalu.

Lennutunnet eestlane siiski kätte ei saanud. «Lootsin küll, aga see ei õnnestunud. Oberstdorfi mängi tehti varasemaga võrreldes tunduvalt igavamaks. Teisest küljest on mägi turvalisem, aga vana Oberstdorfi mõnu on ära kaotatud. Vanasti oli see heas mõttes jõhker mägi, aga nüüd tuli piirduda turvalise ja stabiilse hüppega,» lausus Nurmsalu, aga lisas, et nädalavahetus tuli talle kokkuvõttes ikkagi kasuks, sest nii kõrgel mäel on iga sooritatud hüpe kulla hinnaga. Ükskõik, kas mägi tõstab adrenaliini lakke või kipub igavaks jääma.

Nüüd ootab Nurmsalut pikk lend itta, sest juba reedel algab Sapporos järjekordne MK-etapp. Sellele järgneb Pyeongchangi eelolümpia ja siis jagatakse Lahtis maailmameistrivõistluste medaleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles