Klavan palub raskel ajal Liverpooli fännidelt toetust: fännidel on ülejäänud hooaja suhtes suur mõju

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan
Ragnar Klavan Foto: Simon Bellis/Sportimage/PA Images

Ragnar Klavan andis Liverpooli kodulehele intervjuu, kus kiitis meeskonna fänne talle ja meeskonnale avaldatud toetuse eest.

Esimest korda puutus Klavan Liverpooli toetajatega kokku eelmisel hooajal, kui Euroopa liigas kohtus Klavani toonane klubi Augsburg Liverpooliga. «Olen Anfieldil Liverpooli vastu mänginud ning see oli väga raske. Just klubi fännid teevad Liverpoolist terviku,» ütles Klavan.

Liverpool mängib Inglismaa kõrgliigas alles jäänud 14 kohtumisest kaheksa koduväljakul. Seetõttu loodab Klavan fännidelt kompromissitud toetust. «Fännidel on ülejäänud hooaja suhtes suur mõju. See tõesti aitab väga palju kaasa, kui fännid on avaminutist kuni lõpuvileni sinu selja taga,» jätkas Klavan.

«Eriti hea näide on mäng Manchester Cityga. Me küll juhtisime mängu, kuid nad survestasid meid teisel poolajal väga tugevalt. Fännid said aru, et oleme raskustes ning hakkasid meile maruliselt kaasa elama. Saime neilt lisaenergiat, et mängus püsida.»

Lisaks rääkis Klavan sellest, mis tunne on kanda Liverpooli mängusärki ning olla klubi täieõiguslik liige. «Seda tunnet on päris raske kirjeldada. Inimesed räägivad tihti, et neile tekivad «You'll Never Walk Alone'i» kuuldes külmavärinad. See on tõsijutt, ka minul tekkisid esimest korda Anfieldil istudes külmavärinad. Liverpooli mängija olla on tõesti eriline tunne,» tõdes eestlane.

Liverpool on punktidevaese jaanuari järel langenud liigatabelis viiendale kohale ning jääb liider Chelseast maha juba 13 silmaga. Kuigi tiitlilootused on Liverpoolil suure tõenäosusega kadunud, võitleb meeskond Meistrite liiga koha eest.

Praegu neljandal kohal olevast Arsenalist jäädakse maha punktiga, kolmandal kohal olevast Manchester Cityst kolme punktiga ning teisel kohal paiknevast Tottenhamist nelja punktiga. Liverpoolil ongi järgmisena suurepärane võimalus lähikonkurendiga arveid klaarida, sest 11. veeburaril mängitakse koduväljakul Tottenhamiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles