Balta: ma ei soovi ennast kulutada

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kutmani mälestusvõistlused Tartus. Ksenija Balta.
Martin Kutmani mälestusvõistlused Tartus. Ksenija Balta. Foto: Sille Annuk

Eesti parim naiskergejõustiklane Ksenija Balta võtab tänavust sisehooaega hoopis pingevabamalt kui 2016. aastal. Toona oli Rio olümpiale mõeldes vaja kaasa teha võimalikult paljudel kõrgetasemelistel jõuproovidel, sest vigastused olid ta pikaks ajaks tippkonkurentsist välja jätnud. Nüüd pole Baltal vaja enam midagi tõestada ja sisetingimustes näeb teda kaugust hüppamas kõige enam kahel korral.

Eile tegi Balta hooaja avastardi kõrvalalal 60 meetri jooksus, kui Tartus peetud Martin Kutmani mälestusvõistlustel oli tema võiduaeg 7,34. Tema enda nimele kuulunud Eesti rekordist jäi Baltal puudu vaid viis sajandikku. Kaugushüppes ei osalenud ta energia kokkuhoidmise eesmärgil.

Rio olümpial kaugushüppes kuuendaks tulnud Balta ei soovinud ülejäänud sisehooaja asjus kindlaid lubadusi jagada, aga praeguse seisuga on suur võimalus, et ta osaleb kaugushüppes ka Belgradis peetaval sise-EMil. Eesti pinnal võib ta kaugust hüpata vaid 18.–19. veebruaril Tallinnas Eesti meistrivõistlustel. Belgradi normi (7,42) täitis Balta eile ka 60 meetri jooksus, aga sellel alal ta EMil end kulutama ei hakka.

«Ma olen seda tüüpi sportlane, kes kütab ennast igaks võistluseks tohutult üles ja see röövib väga palju energiat. Seega pole võrreldes mullusega plaanis nii palju sisehooajal võistelda. Treenigutesse oleme võrreldes mullusega hüppeid juurde toonud, aga rohkem jõudu tahan hoida suveks,» selgitas eile valitsuselt 9600 euro suuruse spordi aastapreemia saanud Balta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles