Vene ja Nižni Novgorod andsid Kalev/Cramo lootustele põntsu

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene (nr 9) ei halastanud Tallinna publikule.
Siim-Sander Vene (nr 9) ei halastanud Tallinna publikule. Foto: Liis Treimann

Eesti parima korvpalluri tiitli eest heitlev Siim-Sander Vene näitas Tallinna publikule kindlat viskekätt ja aitas Nižni Novgorodil sel hooajal teist korda võita Kalev/Cramot. Külaliste võidunumbriteks jäid lõpuks 91:87, aga kui paar viimast minutit välja arvata, oli Nižni Novgorod selgelt parem.

«Ma ei tea, kas Kalev/Cramo meile otseselt sobib, aga oleme grammi võrra tugevamad. Saime kaks võitu kätte – olgu, vahe jäi seekord lõpuks väike –, aga juhtisime mõlemal korral terve mängu. Vahepeal on meile paar meest juurde tulnud ja mõned ära läinud, oleme ka mänguliselt muudatusi teinud,» rääkis Vene kahe Kalev/Cramoga peetud matši erinevusest. Novembri alguses jäi Nižni Novgorod Venemaal peale koguni 102:81.

Pärast Venega samu positsioone mängiva ameeriklase Dijon Thompsoni meeskonda toomist vähenes Vene roll päris tuntavalt. Kohati langes tema mänguaeg Ühisliigas isegi alla viie minuti, aga nüüd on ta Nižni Novgorodi peatreeneri Arturs Štalbergsi rotatsioonis kindlalt sees. Tõsi, Vene ei saa enam väljakule 30 minutiks, aga eilsed 23 minutit ja 25 sekundit on igati soliidne näitaja.

«Vahepeal langesid tõesti mõned asjad kokku: mul olid endal tervisega väikesed jamad, Thompsoni tulekuga nihkusin suure ääre positsioonilt väikesele äärele ja treener tegi taktikalisi muutusi. Nüüd enam vanad tervisehädad tunda ei anna ja tunnen ennast meeskonnas hästi,» selgitas mulluse koondisesuve vahele jätnud eestlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles