Tammert lõpetab OMi järel nii treeneri- kui ka sportlaskarjääri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ateena olümpiapronks Aleksander Tammert jälgib Lõuna-Aafrika laagris oma egiptlasest õpilase Omar El Ghazaly jõusaalitreeningut.
Ateena olümpiapronks Aleksander Tammert jälgib Lõuna-Aafrika laagris oma egiptlasest õpilase Omar El Ghazaly jõusaalitreeningut. Foto: Siim Altosaar

Kellele hoiab Daegu MMil pöialt olümpiapronks Aleksander Tammert? Kas oma egiptlasest õpilasele Omar El Ghazalyle, olümpiavõitja Gerd Kanterile või hoopiski Märt Israelile?



Tammert vaid muigas selle küsimuse peale ja vastas: «Eks neile kõikidele tuleb pöialt hoida. Ma ei saa ju nii ka teha, et treenin Omari sellisesse seisu, et ta Eesti meestele üldse vastu ei saaks! Samas pean Gerdile ja Märdile ka pöialt hoidma, sest tänu neile on Eesti kettaheitjad maailmakaardil.»

Tegelikult pole sugugi võimatu, et Tammert ei hoia ühelegi eelnimetatule pöialt. Võimalik, et sama võistluse ajal mõtleb ta vaid iseenda heale resultaadile. Kui hooaja ettevalmistus sujub, võib teda Daegus ka võistlemas näha.

Samas tõdes Tammert, et see saab olema väga raske ülesanne. Praegu harjutab ta nii treeneriameti kui ka Kalevi tegevjuhi töö kõrvalt vähemalt viis korda nädalas. Lõuna-Aafrikas laagris viibides rassis tihtipeale lausa kaks korda päevas.

Tiitlivõistlustele pürgimiseks võib sellisest treeningkoormusest aga väheks jääda. Eriti veel siis, kui Tammert rügab korraga kolmel rindel. Seega – kui Daegu MMile ei õnnestu saada, siis ei juhtu ka midagi.

«Ausalt öeldes – ega ma väga heita pole saanud. Seetõttu on tänavuseks üsna rahulikud eesmärgid. Võtan natuke vabamalt. Läheb nii, nagu läheb,» nentis 38-aastane Tammert, kelle kindel eesmärk on Londoni olümpia.

Pärast seda teeb ta suure tõenäosusega lõpparve nii sportlaskarjääri kui ka treeneriametiga. Kui just ei juhtu imet ja Tammert ei ammuta kuskilt lisamotivatsiooni. Näiteks oma õpilase olümpiamedali näol? «Ma pole tegelikult treeneriametist kunagi unistanud. Ei unista ka praegu,» vastas Dallase ülikoolis majandushariduse omandanud Tammert. «Ma ei tahaks end elu lõpuni selles rollis näha. Elus on ka palju muud põnevat. Spordi sees olen nii sportlase kui ka treenerina piisavalt kaua olnud. Tuleb leida uued väljakutsed. Veteranide tiitlivõistlustele ma siis küll pürgima ei hakka, see oleks ju enese automaatselt pensionäriks tembeldamine!»

Vähemalt praegu naudib Tammert aga treeneriametit täiel rinnal. Hiljuti naasis ta koos El Ghazalyga kuuenädalasest Aafrika-laagrist. Vahepeal treenivad mehed üheskoos Eestis ning aprilli lõpus sõidavad tõenäoliselt Egiptusesse laagrisse. «Töö käib. Omaril on annet. Nii näitlejaannet kui ka spordiannet. Eks aeg näitab, mis tulemusteni ta jõuab. Vähemalt praegu oleme mõlemad näinud, et töö läheb tõusvas joones,» nentis Tammert, kes alustas egiptlasega koostööd juba sügisel.

Varem Gerd Kanteri treeneri Vesteinn Hafsteinssoni käe all vormi timminud egiptlane on tunnistanud, et Tammert on tõeline kettaheitespetsialist – ta valdavat tehnilisi nüansse peensusteni.

El Ghazaly eesmärgiks on võita Londoni olümpial kuldmedal. Praegu on mehe rekord 66.58 – seega peaks ta pooleteise aastaga ja Tammerti abiga arenguredelil tarmukalt edasi astuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles