Viimase minuti otsus jättis Kelly pealtvaatajaks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru pidi koos perekonnaga Norra X-mängude pargisõiduvõistlust raja kõrvalt vaatama.
Kelly Sildaru pidi koos perekonnaga Norra X-mängude pargisõiduvõistlust raja kõrvalt vaatama. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kelly Sildaru oli pärast eilset otsust loobuda võistlemast Norra X-mängude pargisõidus ülimalt kurb. Ta ei saanud pealtvaatajatele näidata seda, mida ta väga hästi oskab. Seda enam, et tegelikult talle pargisõidurada meeldis. «Need on mõnusad hüpped ja siin on väga tore olla, aga lõpuks ei tulnud võistlemisest midagi välja, hooga oli ikka väga keeruline,» ütles Kelly, elades samal ajal kaasa konkurentide sooritusele.

Kelly hoo puudumise probleemid olid teada juba pärast esimesi treeninguid, kuid otsus võistlemisest loobuda tehti alles pärast Kelly viimast, kolmandat soojenduskatset. Tema treenerist isa Tõnis Sildaru oli tütrega kokku leppinud, et kui viimane hüpe maandub nuki peale, siis ei saa ta lubada Kellyl starti minna.

«Seni on meil õnne olnud ning oleme tavaliselt võistlusteks välja vedanud. Seekord nii ei läinud. Kui hüpetes pole piisavalt hoogu, on võistlemine Kelly jaoks ohtlik,» ütles Tõnis. Lootus, et vajalik kiirus hüpetesse minekuks siiski saavutatakse, püsis sisuliselt viimase hetkeni. Pool tundi enne võistluse algust määriti suusad veel viimast korda üle ning mindi sõrmi risti hoides soojenduskatsetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles